Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας στη Ferrari, κατά το οποίος ο δράστης μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων στο περιβάλλον πληροφορικής μας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, σε επιστολή του προς τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση.

Ποιος γόνος οικογένειας μπήκε στο top-500 των πιο πλουσίων

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου των πελατών. Ωστόσο, δεν γνωστοποιήθηκε πόσοι πελάτες επηρεάζονται από την παραβίαση, πώς ή πότε έγινε η κυβερνοεπίθεση.

Με βάση τη μέχρι στιγμής έρευνά της, η Ferrari είπε ότι δεν έχουν κλαπεί πληροφορίες πληρωμής ή στοιχεία για αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί ή παραγγέλθηκαν, αν και δεν είναι σαφές εάν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει την τεχνική ικανότητα να ανιχνεύσει τη διείσδυση σε δεδομένα.

«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι η παραβίαση δεν είχε καμία επίδραση στην λειτουργία της εταιρείας μας», ανέφερε η Ferrari σε ξεχωριστή δήλωση.

Το περιστατικό του Οκτωβρίου

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch, παραμένει ασαφές εάν η παραβίαση συνδέεται με ένα περιστατικό τον Οκτώβριο στο οποίο μια ομάδα ransomware γνωστή ως «RansomEXX» ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τα συστήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που η Ferrari εκείνη την εποχή αρνήθηκε. Το TechCrunch αναφέρει ότι επισκέφτηκε τον ιστότοπο RansomEXX, εντοπίζοντας επτά Gigabyte δεδομένων που φέρεται να έχουν κλαπεί από τη Ferrari, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών εγγράφων, φύλλων δεδομένων και εγχειριδίων επισκευής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari είπε ότι η εταιρεία δεν έχει πληρώσει την απαίτηση λύτρων των ανώνυμων χάκερ, λέγοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν αλλάζει θεμελιωδώς την έκθεση των δεδομένων».

Τέλος, η Ferrari αναφέρει ότι αφού έλαβε το αίτημα για λύτρα, το ύψος του οποίου παραμένει άγνωστο, ξεκίνησε την διερεύνηση της υπόθεσης μέσω μιας ανεξάρτητης εταιρείας  κυβερνοασφάλειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί