Η Google έχει αρχίσει να ανοίγει την πρόσβαση στην υπηρεσία συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης Bard, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλλά οι Ιρλανδοί χρήστες θα πρέπει να περιμένουν, με την Google να προσθέτει νέες χώρες και γλώσσες με την πάροδο του χρόνου.

ChatGPT: Στην κυκλοφορία η νέα εξελιγμένη έκδοση ChatGPT [γράφημα]

Αλλά οι Ιρλανδοί χρήστες θα πρέπει να περιμένουν, με την Google να προσθέτει νέες χώρες και γλώσσες με την πάροδο του χρόνου.

«Πόλεμος» τεχνητής νοημοσύνης

Η κίνηση έρχεται ένα μήνα αφότου η Google είπε ότι θα καταστήσει την τεχνητή νοημοσύνη της διαθέσιμη στο κοινό, ξεκινώντας από το Bard, το οποίο θα έρθειαντιμέτωπο με το Chat GPT του OpenAI. Το τελευταίο κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα έκδοση του λογισμικού ots, το Chat GPT4, και τώρα προσφέρει μια premium επιλογή συνδρομής στους χρήστες.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που έγραψαν η Sissie Hsiao, αντιπρόεδρος προϊόντων της Google, και ο Eli Collins, αντιπρόεδρος έρευνας, ανέφεραν ότι το Bard είχε πολλές χρήσεις.

Το Bard

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bard για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας, να επιταχύνετε τις ιδέες σας και να τροφοδοτήσετε την περιέργειά σας. Μπορεί να ζητήσετε από το Bard να σας δώσει συμβουλές για να πετύχετε τον στόχο σας να διαβάσετε περισσότερα βιβλία φέτος, να εξηγήσετε την κβαντική φυσική με απλά λόγια ή να πυροδοτήσετε τη δημιουργικότητά σας περιγράφοντας μια ανάρτηση ιστολογίου», ανέφερε η ανάρτηση. «Έχουμε μάθει πολλά μέχρι στιγμής δοκιμάζοντας το Bard και το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη βελτίωσή του είναι να λάβουμε σχόλια από περισσότερους ανθρώπους».

Το Bard, το οποίο βασίζεται σε μια ελαφριά έκδοση της τεχνολογίας LaMDA της Google, διατέθηκε αρχικά σε «έμπιστους εξωτερικούς ελεγκτές», καθώς η εταιρεία βελτίωσε την υπηρεσία πριν από μια ευρύτερη διάθεση του συστήματος. Ανακοινώνοντας σχέδια για διεύρυνση της πρόσβασης, η Google αντιμετώπισε επίσης το σφάλμα υψηλού προφίλ που είδε τον Bard να δίνει μια λάθος απάντηση κατά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του.

Κι όμως έχουν ελαττώματα

Ενώ τα LLM είναι μια συναρπαστική τεχνολογία, δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Για παράδειγμα, επειδή μαθαίνουν από ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που αντικατοπτρίζουν προκαταλήψεις και στερεότυπα του πραγματικού κόσμου, αυτές μερικές φορές εμφανίζονται στα αποτελέσματά τους. Και μπορούν να παρέχουν ανακριβείς, παραπλανητικές ή ψευδείς πληροφορίες ενώ τις παρουσιάζουν με σιγουριά», ανέφερε η ανάρτηση.

«Αν και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε προκλήσεις όπως αυτές, εξακολουθούν να υπάρχουν απίστευτα οφέλη για τα LLM, όπως η εκκίνηση της ανθρώπινης παραγωγικότητας, της δημιουργικότητας και της περιέργειας. Και έτσι, όταν χρησιμοποιείτε το Bard, θα έχετε συχνά την επιλογή από μερικά διαφορετικά προσχέδια της απάντησής του, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο σημείο εκκίνησης για εσάς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του.

Η Google άρχισε να εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη πριν από έξι χρόνια, αλλά η εταιρεία εφαρμόζει εδώ και καιρό τη μηχανική εκμάθηση στις εγκαταστάσεις της αναζήτησης, εκτός από τα ερευνητικά της έργα. Ωστόσο, η κυκλοφορία της υπηρεσίας ChatGPT του OpenAI έχει εκπλήξει σε μεγάλο βαθμό τη βιομηχανία και το έργο της Google φαντάζει δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη