Η Nuance Communications, θυγατρική της Microsoft, που ειδικεύεται στις τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας ανακοίνωσε το Dragon Ambient eXperience (DAX) Express, μια εφαρμογή κλινικών σημειώσεων για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Το DAX Express στοχεύει στη μείωση του διοικητικού φόρτου των κλινικών ιατρών, δημιουργώντας αυτόματα ένα προσχέδιο κλινικής σημείωσης μέσα σε δευτερόλεπτα κατά την ιατρική επίσκεψη. Η τεχνολογία τροφοδοτείται από έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης περιβάλλοντος, που σχηματίζει πληροφορίες από μη δομημένα δεδομένα, όπως συνομιλίες, και το νεότερο μοντέλο του OpenAI, το GPT-4.

Η εξαγορά της Nuance από τη Microsoft θα αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε

Η Microsoft είχε εξαγοράσει την Nuance για περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά του τεχνολογικού κολοσσού: προηγούνται μόνο αυτή της Activision Blizzard ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και του LinkedIn ύψους 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κύρια έσοδα της Nuance προέρχονται από την πώληση εργαλείων για την αναγνώριση και τη μεταγραφή ομιλίας κατά τις επισκέψεις στο ιατρείο, τις κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών και τα φωνητικά μηνύματα.

Η τεχνητή νοημοσύνη σε ρόλου βοηθού

Σημειώνεται ότι το DAX Express ουσιαστικά έρχεται να συμπληρώσει ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες που διαθέτει στην αγορά η Nuance. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η τεχνολογία θα ενεργοποιηθεί μέσω της εφαρμογής αναγνώρισης ομιλίας Dragon Medical One της εταιρείας, η οποία χρησιμοποιείται από περισσότερους από 550.000 γιατρούς.

Το Dragon Medical One είναι ένας βοηθός ροής εργασίας που βασίζεται σε σύννεφο, τον οποίο οι γιατροί μπορούν να χειρίζονται χρησιμοποιώντας τη φωνή τους, επιτρέποντάς τους να πλοηγούνται στα κλινικά συστήματα και να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες ασθενών. Οι κλινικές σημειώσεις που δημιουργούνται από το DAX Express θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας του Dragon Medical One.

Το DAX Express βασίζεται επίσης στην αρχική εφαρμογή DAX που κυκλοφόρησε η Nuance το 2020. Το DAX μετατρέπει τις προφορικές επισκέψεις ασθενών σε κλινικές σημειώσεις και τις στέλνει μέσω μιας διαδικασίας ανθρώπινης αναθεώρησης για να διασφαλίσει ότι είναι ακριβείς. Οι σημειώσεις εμφανίζονται στον ιατρικό φάκελο εντός τεσσάρων ωρών μετά το ραντεβού.

Το DAX Express, αντίθετα, δημιουργεί κλινικές σημειώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ελέγχουν αμέσως τις αυτοματοποιημένες περιλήψεις των επισκέψεών τους σε ασθενείς.

Αν και δεν ανακοινώθηκε το κόστος χρήσης αυτών των εφαρμογών, η Nuance ανέφερε ότι  η τιμή της τεχνολογίας ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών και το μέγεθος ενός συγκεκριμένου συστήματος υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη