Η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά πλέον τις επιδόσεις των περισσότερων φοιτητών Νομικής στις σκληρές εξετάσεις που απαιτούνται για την άσκηση επαγγέλματος στις ΗΠΑ.

Το GPT-4, η νέα έκδοση του γλωσσικού μοντέλου στο οποίο βασίζεται η μηχανή διαλόγου ChatGPT, πέτυχε βαθμολογία 297 σε προσομοίωση που οργάνωσαν δύο καθηγητές Νομικής και δύο στελέχη της εταιρείας νομικής τεχνολογίας Casetest.

H βαθμολογία αυτή κατατάσσει το σύστημα στο κορυφαίο 10% των πραγματικών εξεταζόμενων, αναφέρουν οι ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο SSRN.

Τι θα γίνει αν το ChatGPT αρχίσει να δημιουργεί κακόβουλο λογισμικό

Οι διήμερες εξετάσεις για το επάγγελμα του δικηγόρου εξετάζουν τις γνώσεις στο Δίκαιο και τον νομικό συλλογισμό και περιλαμβάνουν τεστ που προσομοιώνουν νομικές εργασίες, δοκίμια και τεστ πολλαπλών επιλογών.

«Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα πετυχαίνουν τις προδιαγραφές που ισχύουν για τους δικηγόρους σχεδόν σε όλες τις περιοχές δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών» γράφουν οι συντάκτες της μελέτης.

Tα μοντέλα GPT (Γενετικός Προεκπαιδευμένος Μετασχηματιστής), δημιουργία της εταιρείας OpenAI στην οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια η Microsoft, είναι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύτηκαν με δεδομένα στο Διαδίκτυο για να απαντούν ερωτήματα διατυπωμένα σε φυσική γλώσσα.

Εκτός από κείμενα, μπορούν να γράφουν θεατρικά έργα, μουσική, ακόμα και προγράμματα υπολογιστή σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Πριν από δύο μήνες, δύο μέλη της ίδιας ερευνητικής ομάδας είχαν υποβάλλει στις ίδιες εξετάσεις το ChatGPT της OpenAI, βασισμένο στο προηγούμενο μοντέλο GPT-3.5. Η μηχανή είχε τότε περάσει μετά βίας την βάση, ένδειξη της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται η τεχνολογία.

Ο Ντάνιελ Μάρτιν Κατζ, καθηγητής στη Νομική Σχολή Σικάγου-Κεντ, δήλωσε στο Reuters πως εντυπωσιάστηκε περισσότερο με τις επιδόσεις του μοντέλου στη συγγραφή δοκιμίων.

«Είχα ακούσει πολλούς να λένε “εντάξει, μπορεί να τα πάει καλά με τα τεστ επιλογών αλλά δεν θα τα καταφέρει ποτέ στα δοκίμα”» είπε.

Τον Φεβρουάριο, η προηγούμενη έκδοση του ChatGPT άγγιξε τη βάση και στις εξετάσεις USMLE που πρέπει να περνούν οι αμερικανοί γιατροί για να ασκήσουν το επάγγελμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί