Η μεταβλητότητα μεταξύ των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων μειώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες καθώς οι αγορές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια μέσα στην ημέρα, όπως αναφέρει σε σημείωμά της η UBS.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελβετική τράπεζα δημοσίευσε την άποψή της για το τι μέλλει γενέσθαι, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση σύσταση προς τους επενδυτές, καθώς όλες οι προβλέψεις που αφορούν την πορεία ων αγορών ενέχουν σημαντικό ρίσκο.

UBS: Τι συνεπάγεται για την τράπεζα η εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS έκανε αναφορά σε διάφορους χρηματοπιστωτικούς τομείς, όπως καταγράφονται παρακάτω.

Τα AT1 ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων

«Αναμένει υψηλότερες αποδόσεις και υψηλότερη αστάθεια για ομόλογα AT1 σε βαθιά μειωμένη εξασφάλιση γενικά και δυνητικά, υψηλότερη διαφοροποίηση μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων σε διαφορετικά επίπεδα τραπεζών».

Παράλληλα, εκφράζει την άποψη, ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να πουλήσουν υφιστάμενες θέσεις AT1 σε στερεές τράπεζες, μια αγορά λιγότερο ρευστοποιήσιμη και πιεσμένη και θα πρέπει να τις διατηρήσουν προς το παρόν.

Τα ανώτερα τραπεζικά ομόλογα

Η UBS υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτερες και καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες θα πρέπει να είναι σε καλή θέση να αντέξουν το ρεύμα αβεβαιότητας και ευθραυστότητας της αγοράς, ειδικά εκείνες που έχουν ισχυρή ισορροπία, σταθερές και καλά διαφοροποιημένες βάσεις καταθέσεων και υγιείς πιστωτικές μετρήσεις.

Μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

Ο ελβετικός κολοσσός, συνεχίζει να βλέπει τον συνολικό ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέας υγιή, αλλά το σημερινό περιβάλλον αφορά σε μεγάλο βαθμό τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Επομένως, σε βάση χαρτοφυλακίου, προτείνει στους επενδυτές να διαφοροποιήσουν την έκθεσή τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο παγκόσμιος δείκτης των τραπεζών κατέχει περίπου το 15% στα χρηματοοικονομικά στοιχεία, οπότε οι επενδυτές θα πρέπει να στοχεύσουν και σε άλλους τομείς.

Επιπλέον, η UBS διατηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στις τράπεζες της Ευρωζώνης.

Η Fed

Oι αναλυτές της UBS αναμένουν μια αύξηση 25  μονάδων βάσης την Τετάρτη.  Με τα ποσοστά αιχμής να πλησιάζουν, προτείνει οι επενδυτές  να κλειδώσουν υψηλές αποδόσεις σε προτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος όπως ομόλογα υψηλής ποιότητας,και επενδυτικού βαθμού και ομόλογα αναδυόμενων αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης