Την ανοδική τροχιά που έχει εκδηλώσει από την αρχή της εβδομάδας συντηρεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει διαθέσεις να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη και να ξαναπιάσει το μίτο της πολύμηνης ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,05% στις 1.060,69 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μπορεί η επιφυλακτικότητα να είναι εμφανής στην αγορά, όμως ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι από τη στιγμή που “επισκέφτηκε” ο γενικός τις 998 μονάδες τη Δευτέρα, έχει αρχίσει η ανοδική αντίδραση. Οι αγοραστές άρχισαν από τις τράπεζες και συνεχίζουν πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο βαθμός ρίσκου έχει περιοριστεί. Τουναντίον μάλιστα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα «απόνερα» της τραπεζικής κρίσης σε Ελβετία και ΗΠΑ εξακολουθούν να εμποδίζουν πολλές αγοραστικές κινήσεις, ενώ όλοι αναμένουν την αντίδραση της Federal Reserve στα τεκταινόμενα σήμερα. Οι αγορές «αποζητούν» μια πιο υποστηρικτική απόφαση για τα επιτόκια της Fed, η οποία εάν δεν έρθει… θα ανέβει και πάλι ο βαθμός ρίσκου.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Ελλάκτωρ ξεχωρίζει και σήμερα με κέρδη 3,3%, με τις Coca Cola, Alpha Bank, Πειραιώς, Aegean, Autohellas, Motor Oil, Λάμδα, ΟΛΠ, Jumbo, Eurobank, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και ΟΤΕ να ακολουθούν με ισχυρή άνοδο. Θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, Τιτάν, Σαράντης, Εθνική, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ, ενώ αρνητικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών