Με κέρδη κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους επενδυτές όμως να αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων της, καθώς προσπαθεί να εξισορροπήσει τη μάχη για τον πληθωρισμό και να αναχαιτίσει μια τραπεζική κρίση.

Οι δείκτες

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ηγήθηκε των κερδών στην περιοχή, σημειώνοντας άνοδο 1,93% και κλείνοντας στις 27.466 μονάδες. Ο Topix σημείωσε άνοδο 1,74% και έκλεισε στις 1.962,93 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,76% και ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 1,01%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,87% και έκλεισε στις 7.015,6 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 1,2% και έκλεισε στις 2.416,96 μονάδες και ο Kosdaq κέρδισε 1,36% και έκλεισε στις 813,43 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,31% για να κλείσει στις 3.265,75 μονάδες και ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,61% για να κλείσει στις 11.496,93 μονάδες.

Το βλέμμα στην επίσκεψη Σι στη Ρωσία

Στο επίκεντρο των αγορών είναι η επίσκεψη του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στη Ρωσία, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι το Πεκίνο θα αξιοποιήσει την ισχυρή του θέση για να κερδίσει οφέλη από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. “Ο Πούτιν είναι αδύναμος, εισήλθε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις από πραγματική αδυναμία”, δήλωσε ο Timothy Ash, στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών στην BlueBay Asset Management, προσθέτοντας, ότι αναρωτιέται “ποιο τίμημα θα αποσπάσει ο Σι για να σώσει τον Πούτιν… πρέπει να πάρει κάτι από αυτό”, ανέφερε.

Συνολικά, η Κίνα έχει το πάνω χέρι οικονομικά έναντι της Ρωσίας, δήλωσε η Alicja Bachulska, πολιτική συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. “Εάν η Κίνα στηρίξει τη Ρωσία με πιο ουσιαστικό τρόπο, αυτό θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές