Τις δράσεις και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αυξάνουν τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας και διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας παρουσίασε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας την Τετάρτη στο 2ο Συνέδριο Γυναικών: Σύγχρονες γυναίκες – Πετυχημένες managers που διοργάνωσε το Business Review.

Η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες, τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ με έμφαση στις γυναίκες, το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, η απονομή Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με σκοπό τη στήριξη της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας.

Συρεγγέλα: Διαρκής ο αγώνας των γυναικών για ίσα δικαιώματα

«Δεν μένουμε στα λόγια αλλά με συγκεκριμένα μέτρα, με κατάλληλες παρεμβάσεις και στοχευμένες δράσεις στηρίζουμε ουσιαστικά τις γυναίκες. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, στηρίζουμε τις γυναίκες που αγωνίζονται να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή» και προωθούμε δράσεις για την ενίσχυση της ίσης εκπροσώπησης των φύλων σε ανώτερες διοικητικές θέσεις», ανέφερε η κα Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός βράβευσε τρεις γυναίκες που έχουν διακριθεί για το έργο τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα κορίτσια. Η κα Συρεγγέλα βράβευσε την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, την πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Σεμίραμις Παληού. Και πρόσθεσε ότι «παίρνουμε δύναμη από τις γυναίκες που έχουν διακριθεί στους τομείς τους και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης άρση των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών, να αναγνωριστεί η ισότιμη θέση των γυναικών στον εργασιακό και επιχειρηματικό χώρο και να γκρεμιστούν τα εμπόδια που στερούν από την κοινωνία σημαντικούς πόρους και πολύτιμη εμπειρία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κορωνοϊός: Κορυφαίος Κινέζος επιστήμονας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διέρρευσε από εργαστήριο
Plus |

«Δεν αποκλείεται ο κορωνοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο», λέει κορυφαίος Κινέζος επιστήμονας

Νέα δεδομένα στις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού SarsCov2 προκύπτουν από δήλωση κορυφαίου επιστήμονα της κινεζικής κυβέρνησης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιός να διέρρευσε κατά λάθος από εργαστήριο – παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κίνας απορρίπτει κατηγορηματικά οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο. Κορωνοϊός: Η Κίνα αντιδρά στις αποκαλύψεις για τη Γιουχάν […]