
Μικρά φορτία θα μεταφέρουν στα νησιά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την Golden Cargo και την Dronamics.
Η πρώτη πτήση θα γίνει σε περιοχές των νησιών Νάξου, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Naxos Smart Island που υλοποιεί η Amazon Web Services.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες που λόγω της γεωγραφικής τους θέσης εξαρτώνται πολλές φορές από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Η Golden Cargo σε συνεργασία με την Dronamics φέρνει τα drones φορτίων σε Ελλάδα και Κύπρο
Αποκλειστική συνεργασία
Η Golden Cargo, εταιρία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στη μεταφορά και διακίνηση φορτίων, με έμφαση στα logistics και ιδίως στα ναυτιλιακά logistics, έχει εξασφαλίσει αποκλειστική συνεργασία με την Dronamics και αναμένεται να είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που θα λάβει άδεια τέτοιων πτήσεων που αναμένεται να αλλάξουν το χάρτη των μικρο-μεταφορών.
Η Dronamics, η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με άδεια λειτουργίας στην Ευρώπη για μεταφορά φορτίου με drone, ανακοίνωσε άλλωστε πρόσφατα ότι η Golden Cargo ανέλαβε ως General Sales and Service Agent (GSSA) της σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συνεργασία στοχεύει να εδραιώσει την παρουσία της Dronamics στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, όπου οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες θα επωφεληθούν από την αυθημερόν παράδοση χάρη στο αναπτυσσόμενο δίκτυο droneport της.
Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία Naxos Smart Island, με βάση και τις σχετικές ανακοινώσεις των εμπλεκομένων φορέων, έχει ως στόχο να δοκιμάσει καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις, αναπτύσσοντας «έξυπνες» λύσεις για το νησί της Ναξου, προκειμένου να υποστηρίξει φορείς όπως τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, τα Λιμάνια, τις επιχειρήσεις ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και εξυπηρέτησης στην τοπική κοινωνία, σε πολίτες και επισκέπτες.


Latest News

ΦΑΓΕ: Απέλυσε το 1/5 του προσωπικού της στην Ελλάδα σε μια εξαετία
Στα 163 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα το 2022, αυξημένος κατά 6% - Ζημιές 3,2 εκατ. ευρώ

Την διανομή μερίσματος 0,038 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Mediterra
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας

Mytilineos: Τη διανομή μερίσματος 1,2 ευρώ ανα μετοχή ενέκρινε η Γενική Συνέλευση
Ως ημερομηνίες αποκοπής και προσδιορισμού δικαιούχων του μερίσματος εγκρίθηκαν η 27η Ιουνίου και η 28η Ιουνίου 2023 αντίστοιχα - Ο κ. Χρήστος Γαβαλάς εξελέγη μέλος του ΔΣ

Λεβεντέρης: Πώληση ακινήτου στον Πειραιά – Στο 1,3 εκατ. ευρώ το τίμημα
Μέρος του τιμήματος αξιοποιήθηκε για την εξόφληση ρυθμισμένων υποχρεώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ

Με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη η ΔΕΗ επενδύει σε ένα πράσινο, καλύτερο μέλλον
Προσφέρει στους καταναλωτές νέα πράσινα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας

Η Amazon ετοιμάζεται να μπει... σφήνα στις εταιρείες τηλεπικοινωνίας
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου βρίσκεται σε συζητήσεις με παρόχους ασύρματων δικτύων

«Θα διατηρήσουμε το ποσοστό μας στην ΕΨΑ» λέει η οικογένεια Σεπετά
«Θα διατηρήσουμε τη θέση μας και θα παραμείνουμε στο επενδυτικό σχήμα», λέει η οικογένεια Σεπετά που κατέχει το 25% της ΕΨΑ, καλωσορίζοντας τον νέο ιδιοκτήτη SMERC

Μνημόνιο της Lamda με την ΕΔΑ Αττικής για ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στο Ελληνικό
Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων με σκοπό την ενεργειακή κάλυψη των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά (ΜΠΕΑ)

Στα 19,125 δισ. ευρώ το ενεργητικό των ασφαλιστικών εταιρειών το α΄τρίμηνο - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Κατά 406 εκατ. ευρώ αυξήθηκε η συνολική αξία του

Υπέρ της αναβάθμισης της επαγγελματικής κατάρτισης η ΓΣΕΒΕΕ
Τι είπε ο επικεφαλής της Γιώργος Καββαθάς στον χαιρετισμό του στην διάρκεια του EVTA Symposium 2023