Μικρά φορτία θα μεταφέρουν στα νησιά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την Golden Cargo και την Dronamics.

Η πρώτη πτήση θα γίνει σε περιοχές των νησιών Νάξου, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Naxos Smart Island που υλοποιεί η Amazon Web Services.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες που λόγω της γεωγραφικής τους θέσης εξαρτώνται πολλές φορές από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Η Golden Cargo σε συνεργασία με την Dronamics φέρνει τα drones φορτίων σε Ελλάδα και Κύπρο

Αποκλειστική συνεργασία

Η Golden Cargo, εταιρία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στη μεταφορά και διακίνηση φορτίων, με έμφαση στα logistics και ιδίως στα ναυτιλιακά logistics, έχει εξασφαλίσει αποκλειστική συνεργασία με την Dronamics και αναμένεται να είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που θα λάβει άδεια τέτοιων πτήσεων που αναμένεται να αλλάξουν το χάρτη των μικρο-μεταφορών.

Η Dronamics, η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με άδεια λειτουργίας στην Ευρώπη για μεταφορά φορτίου με drone, ανακοίνωσε άλλωστε πρόσφατα ότι η Golden Cargo ανέλαβε ως General Sales and Service Agent (GSSA) της σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συνεργασία στοχεύει να εδραιώσει την παρουσία της Dronamics στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, όπου οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες θα επωφεληθούν από την αυθημερόν παράδοση χάρη στο αναπτυσσόμενο δίκτυο droneport της.

Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία Naxos Smart Island, με βάση και τις σχετικές ανακοινώσεις των εμπλεκομένων φορέων, έχει ως στόχο να δοκιμάσει καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις, αναπτύσσοντας «έξυπνες» λύσεις για το νησί της Ναξου, προκειμένου να υποστηρίξει φορείς όπως τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, τα Λιμάνια, τις επιχειρήσεις ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και εξυπηρέτησης στην τοπική κοινωνία, σε πολίτες και επισκέπτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις