Οι πτήσεις αμερικανικών drones πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα είναι μια ένδειξη άμεσης αμερικανικής ανάμειξης στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα αφού αναχαιτίστηκε από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Είναι προφανές τι κάνουν αυτά τα drones και η αποστολή τους δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ειρηνική αποστολή για να εγγυάται την ασφάλεια της αλιείας σε διεθνή χωρικά ύδατα. Και, πράγματι, μιλάμε για την άμεση ανάμειξη των χειριστών αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη σύγκρουση και εναντίον μας», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΗΠΑ: Η έκκληση του Πεκίνου για εκεχειρία στην Ουκρανία ισοδυναμεί με «επικύρωση των ρωσικών κατακτήσεων»

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, στη Μόσχα, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού που αναχαίτισε το αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ  Πεσκόφ προειδοποίησε ότι ο ρωσικός στρατός θα καταρρίψει τα δυτικά αεροσκάφη που θα προμηθευτεί η Ουκρανία, καθώς η Σλοβακία έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Πολωνία που θα παραδώσει σοβιετικά μαχητικά MiG-29 στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα, στο Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να αντιστέκεται σθεναρά στους μισθοφόρους της εταιρείας Wagner, που υφίστανται μεγάλες απώλειες. Ρεπορτάζ του CNN υποστηρίζει ότι το ρωσικό υπ. Αμυνας σκόπιμα αποφεύγει να παράσχει την ευρείας έκτασης βοήθεια που επιζητά ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, για να ψαλιδίσει τις πολιτικές φιλοδοξίες του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής