Σημαντικά χαμηλότερος ήταν ο ρυθμός στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο κινήθηκε σε ένα στενό εύρος με πολύ περιορισμένο ύψος συναλλαγών, διευρύνοντας τα κέρδη στις δημοπρασίες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,71% στις 1.052,43 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 66 εκατ. ευρώ.

Προσεκτική επιλογή τίτλων έγινε σήμερα στο ΧΑ, τόσο από τους αγοραστές όσο και από τους πωλητές, με κινήσεις να αποτυπώνουν ότι η επιφυλακτικότητα και η αναμονή της λύσης της συσσώρευσης εξακολουθούν. Το σενάριο της διστακτικότητας στην αγορά συντηρείται, καθώς η αβεβαιότητα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων παραμένει.

Ανοδικά αντιδρά η Wall Street

Εξάλλου, μπορεί η τραπεζική κρίση (βλ. SVB, Signature, Credit Suisse) μπορεί να απεφέυχθη προσώρας, ωστόσο μετετράπη σε κρίση εμπιστοσύνης, έχοντας μάλιστα την ατυχία να προέρχεται από έναν ήδη πολύπαθο κλάδο, τον τραπεζικό. Στην Ελλάδα δε, η ευαισθησία σε αυτό ήταν και είναι πολύ πιο μεγάλη, διότι πολύ απλά ήταν και η αιτία που χάθηκαν τόσα πολλά χρήματα και τόσες πολλές ευκαιρίες.

Οι βασικοί καταλύτες επομένως για τη συνέχιση του πολύμηνου ανοδικού ράλι δεν υφίστανται πια, ενώ οι πιθανότητες για ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα στην επικείμενη αναμέτρηση μειώθηκαν, ή έστω χάθηκαν τα σημάδια που οδηγούσαν ευχερώς σε ένα τέτοιο, θετικό για το ΧΑ, σενάριο.

Τεχνικά, το επίπεδο των 1.050 μονάδων φαίνεται να είναι δύσκολο για την αγορά, καθώς αν και το «επισκέπτεται» δεν μπορεί να το κρατήσει στο κλείσιμο. Άλλωστε συνιστά τεχνικά την αντίσταση, με επόμενη τις 1070 μονάδες. Όπως όλα δείχνουν, οποιαδήποτε κίνηση πάνω από αυτά τα επίπεδα προσθέτει ρίσκο στα χαρτοφυλάκια, για το οποίο δεν υπάρχει στην παρούσα διάθεση.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ξεχώρισε με το +5,96% που κατέγραψε, ενώ ισχυρά ήταν και τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, Τιτάν. Motor Oil, Aegean, Εθνική, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Jumbo. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest και Σαράντης, ενώ σε αρνητικά οι ΟΤΕ, Coca Cola, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Eurobank και Λάμδα. Τα Ελληνικά Πετρέλαια υποχώρησαν κατά 2,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους