Να ανακάμψουν, από τις βαριές απώλειες της Τετάρτης, προσπαθούν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να δουν πίσω από τις δεσμεύσεις της Federal Reserve και να εκτιμήσουν το πότε θα ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,72% στις 32.262 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,96% στις 3.975 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,39% στις 11.832 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι σαφώς οι περιφερειακές τράπεζες, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να κερδίζει 0,8%. Η First Republic κερδίζει άνω του 5%, ενώ θετικά κινούνται και οι PacWest και Western Alliance.

Απώλειες άνω του 11% σημειώνει η Coinbase, αφού έλαβε ειδοποίηση Wells (μέτρα επιβολής που συνδέεται με την παρουσία στο ανταλλακτήριο πιθανών μη εγγεγραμμένων securities) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο Oppenheimer υποβάθμισε επίσης τη μετοχή σε perform από outperform, επικαλούμενη την ειδοποίηση Wells και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη blockchain στις ΗΠΑ. Οι Jefferies και Key Banc εξέφρασαν επίσης ανησυχίες σχετικά με το Coinbase.

Ωστόσο, αυτό που προσπαθούν να αποτιμήσουν οι επενδυτές είναι τις προθέσεις της Fed. «Η Fed πρέπει πραγματικά να περάσει προσεκτικά τη βελόνα, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στον τραπεζικό τομέα, καθώς και άλλων οικονομικών δεδομένων, που υπογραμμίζουν ότι δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα στη Wall Street που επιβαρύνει τις αγορές», δήλωσε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments.

«Βλέπουμε επίσης ένα πρόβλημα στην Main Street όπου γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους καταναλωτές να δανειστούν χρήματα και άλλες εξελίξεις που το καθιστούν δύσκολο», πρόσθεσε ο Bassuk.

Πάντως, η αγορά εργασίας παραμένει πολύ ισχυρή, με τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας να υποχωρούν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα. Οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 191.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου, κάτω από την εκτίμηση για 198.000. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, οι οποίες τρέχουν μια εβδομάδα πίσω, αυξήθηκαν κατά 14.000 στα 1,694 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street