Λίγους μόνο μήνες μετά τον ερχομό του πρώτου τους παιδιού και το νεαρό ζευγάρι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ονομάσει το αγοράκι του «Άδης».

Εμπνευσμένοι από τον Θεό του κάτω κόσμου στην ελληνική μυθολογία, η Kristina Desgres και ο Rodrigo Velasquez από τη γαλλική πόλη Saint-Malo θέλησαν να ονομάσουν το μωράκι τους «Άδη».

Οι «Θεοί του Ολύμπου» σε αριθμούς

Δεν έχουν ακόμη το «livret de Famille», ένα υποχρεωτικό έγγραφο που λαμβάνεται όταν ένα παιδί γεννιέται ή υιοθετείται. Και αυτό επειδή ο εισαγγελέας του Saint-Malo αρνείται να δεχτεί το όνομα του μωρού.

Οι γονείς θέλουν να ονομάσουν το μωρό «Άδη», να του δώσουν δηλαδή το όνομα του θεού του κάτω κόσμου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

«Κανείς δεν κάνει τη σύνδεση. Στο μαιευτήριο, αυτό δεν σόκαρε κανέναν. Αντιθέτως, αρέσει στους περισσότερους», διαμαρτυρήθηκε η Kristina, η μητέρα του μωρού. «Διαλέξαμε αυτό το όνομα απλώς και μόνο επειδή το βρήκαμε όμορφο. Το Hades Velasquez Desgres ακούγεται ωραίο», σημειώνει σε τοπική εφημερίδα.

Ακατάλληλο το «Άδης» – Η απόφαση των αρχών

Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, οι γονείς δεν μπορούν να ονομάζουν τα μωρά τους όπως θέλουν. Αν οι αρχές θεωρούν ότι το όνομα «αντιβαίνει στα συμφέροντα ενός παιδιού», έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους γονείς να το αλλάξουν. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι το «Άδης» ήταν ακατάλληλο.

«Δεν κατανοούμε αυτή την απόφαση. Δεν πιστεύουμε ότι επιλέξαμε ένα όνομα που είναι επιζήμιο για εκείνον», πρόσθεσε η Kristina. «Δεν τον αποκαλέσαμε Εωσφόρο ή Σατανά. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Απλά θέλαμε ένα πρωτότυπο μικρό όνομα. Το οποίο να ακούγεται καλά. Όταν ο Rodrigo μου πρότεινε το «Άδης» μου άρεσε αμέσως» τονίζει.

Το ζευγάρι έχει προσλάβει δικηγόρο. Είναι αποφασισμένο να παλέψει για το δικαίωμα να κρατήσει το όνομα που επέλεξε για το μωρό του. Έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς άλλους γονείς που επέλεξαν στο παρελθόν το ίδιο όνομα -12 από αυτούς μόνο το 2020- χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία ένσταση.

Έχουν έρθει μάλιστα σε επαφή με κάποιους από αυτούς τους γονείς για να επιβεβαιώσουν ότι τα παιδιά μεγάλωσαν φυσιολογικά και χωρίς να τα πειράζουν λόγω του ονόματός τους.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί για την υπόθεση στις 4 Απριλίου. Σε περίπτωση που επικυρώσει την απόφαση της εισαγγελίας, το ζευγάρι των Γάλλων θα πρέπει να επιλέξει άλλο όνομα.

Οι γονείς έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον τους.

Ανάμεσα στα απαγορευμένα ονόματα βρίσκονται τα Nutella, Fraise και Daemon. Αναμένεται να δούμε τι θα συμβεί μετά την εκδίκαση της υπόθεσης που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πόρισμα – βόμβα: «Υπεύθυνοι φιλανθρωπικών ΜΚΟ ιδιοποιούνται τις χορηγίες πολιτών»
Επικαιρότητα |

Πόρισμα – βόμβα: «Υπεύθυνοι φιλανθρωπικών ΜΚΟ ιδιοποιούνται τις χορηγίες πολιτών»

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος σε δεκάδες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τα δεδομένα κι από τους ελέγχους στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κι η επιβεβαίωση του «Βήματος της Κυριακής»