Στην υλοποίηση προγράμματος για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, έτοιμου ενδύματος και μόδας, προχωράει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (Β.Ε.Α.). Στόχος είναι να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγική, διαχειριστική και διοικητική τους λειτουργία και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς γίγνεσθαι.

Πρόκειται για το έργο “EcoFashionEU – Promoting the Sustainability of small and medium textile and fashion manufacturers”, συνολικού προϋπολογισμού 109.374,33 €, και διάρκειας 18 μηνών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EISMEA).

Ciro Paone: Ο «πάπας» της ναπολιτάνικης Haute Couture – Η σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα και τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Δράσεις στο πλαίσιο του έργου:

  • Η καταγραφή συνθηκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ της μόδας στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών
  • Η συγκέντρωση καλών πρακτικών βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Η διαμόρφωση προτάσεων που αφορούν στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στις επιχειρήσεις
  • Το ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για ΜμΕ και φορείς
  • Η Υποστήριξη των ΜμΕ του κλάδου στην υιοθέτηση βιώσιμων και καινοτόμων πρακτικών
  • Η διάχυση και προβολή των αποτελεσμάτων του έργου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (Β.Ε.Α.), στηρίζει πολλαπλώς τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, με πρόσημο την πράσινη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ανακύκλωση. Ξεκίνησε μια δυναμική πρωτοβουλία, τον τελευταίο χρόνο, διαβλέποντας την ανάγκη της βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων των επιχειρήσεων του κλάδου και προχωρά με ταχύ ρυθμό, στον σχεδιασμό και την οργάνωση Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης, που λείπει από τη Χώρα μας.

Το πρώτο Policy Workshop, στο πλαίσιο του Έργου, διοργανώνεται στο Β.Ε.Α, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρες 14:00 έως 17:00΄ όπου θα παρουσιαστούν οι καταγεγραμμένες πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της μόδας.

Η εκδήλωση θα είναι υβριδική και οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. (Αίθουσα εκδηλώσεων Β.Ε.Α., Ακαδημίας 18 – 1ος όροφος / είτε μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης ΕΔΩ ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις