Οι καταθέσεις σε μικρές τράπεζες των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά ποσό ρεκόρ μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η Federal Reserve, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι καταθέσεις σε μικρές τράπεζες μειώθηκαν 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5,46 τρισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου. Αυτό ήταν υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη πτώση ρεκόρ και τη μεγαλύτερη πτώση ως ποσοστό των συνολικών καταθέσεων από την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαρτίου 2007.

ΗΠΑ: Ποια δάνεια είναι ο νέος πονοκέφαλος για τις αρχές

Αυξήθηκε ο δανεισμός

Ο δανεισμός σε μικρές τράπεζες, που ορίζονται ως όλες εκτός από τις 25 μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 253 δισεκατομμύρια δολάρια στα 669,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία της Fed.

«Ως αποτέλεσμα, οι μικρές τράπεζες είχαν 97 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα μετρητά στο χέρι στο τέλος της εβδομάδας, γεγονός που υποδηλώνει ότι μέρος του δανεισμού ήταν να χτιστούν πολεμικά σεντούκια ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που οι καταθέτες ζητούσαν να εξαργυρώσουν τα χρήματά τους», δήλωσε η Capital Economics. έγραψε ο αναλυτής Paul Ashworth.

Συνεδρίασε το συμβούλιο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επρόκειτο να προεδρεύσει το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Αυτό μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο την ημερήσια ενημέρωση που λαμβάνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο, η ανακοίνωση δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιείται δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο της Silicon Valley Bank από τις ρυθμιστικές αρχές, η πτώχευση της οποίας έδωσε το έναυσμα για τη μετάδοση της τραπεζικής κρίσης.

Το σώμα των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών, υπό την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και με τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ασφάλισης Καταθέσεων, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και άλλων ρυθμιστικών αρχών, συνεδριάζει τακτικά για να συζητήσει την κατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ρύθμισης στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή