
Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων ετησίως, για την παραγωγή ταινιών που θα βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, σκοπεύει να δώσει η Apple, με το Bloomberg να κάνει λόγο για μια φιλόδοξη προσπάθεια της εταιρείας να ανεβάσει το προφίλ της στο Χόλιγουντ και να προσελκύσει συνδρομητές στην υπηρεσία streaming.
Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας, η Apple προσέγγισε τα κινηματογραφικά στούντιο σχετικά με τη συνεργασία για την κυκλοφορία μερικών τίτλων στις αίθουσες φέτος και μια σειρά περισσότερων ταινιών στο μέλλον.
Εύσημα Apple για την πρόοδο της καινοτομίας στη Κίνα
Η λίστα των πιθανών κυκλοφοριών περιλαμβάνει το Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio. το κατασκοπευτικό θρίλερ Argylle, από τον σκηνοθέτη Matthew Vaughn και το Napoleon, το δράμα του Ridley Scott για τον Γάλλο κατακτητή.
Χιλιάδες αίθουσες
Το ποσό της επένδυσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οι περισσότερες από τις πρωτότυπες ταινίες της Apple μέχρι τώρα, είτε ήταν αποκλειστικές της υπηρεσίας ροής είτε κυκλοφόρησαν σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προβάλλει ταινίες σε χιλιάδες αίθουσες, η προβολή των οποίων θα διαρκεί για τουλάχιστον ένα μήνα, αν και δεν έχει οριστικοποιήσει κανένα σχέδιο ακόμα.
Ενώ η Apple έχει συμφωνήσει σε κινηματογραφικές κυκλοφορίες για να ευχαριστήσει τους ταλαντούχους σκηνοθέτες και ηθοποιούς και να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές σε project, η εταιρεία πιστεύει ότι οι κινηματογράφοι είναι ένας τρόπος για να αυξήσει την δημοτικότητα της υπηρεσίας ροής TV+ της. Εάν πρόκειται να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μια ταινία, θέλει να το μετατρέψει αυτό, σε πολιτιστικό γεγονός. Το Apple TV+ εκτιμάται ότι έχει μεταξύ 20-40 εκατ. συνδρομητές, λιγότερους σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, όπως το Netflix και το Disney+.
Σημειώνεται πως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα κατανείμει αυτές τις ταινίες στους κινηματογράφους. Η εταιρεία δεν διαθέτει εσωτερικά την τεχνογνωσία για να κυκλοφορήσει ταινίες σε χιλιάδες κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα, γι’ αυτό και έχει προσεγγίσει τρίτους διανομείς. Αλλά πρώτα, η Apple πρέπει να συμβιβαστεί με τους πιθανούς συνεργάτες για τα κόστη προβολής και τους προϋπολογισμούς στο μάρκετινγκ. Τα κινηματογραφικά στούντιο μπορούν να ξοδέψουν 100 εκατ. δολάρια ή και περισσότερα για την προώθηση των μεγαλύτερων τίτλων τους, πολύ περισσότερα από όσα ξοδεύουν οι υπηρεσίες ροής για την προώθηση νέων εκπομπών ή ταινιών.


Latest News

Αυτή η χώρα θα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό - Εκτός ανταγωνισμού Αργεντινή, Τουρκία
Ο πληθωρισμός πρόκειται να υποχωρήσει έως το 6,9% φέτος, πάνω από τον μέσο όρο του 6,6%

Δεκτή από ολλανδικό δικαστήριο αγωγή σε βάρος της KLM για greenwashing
Για τι κατηγορείται η ολλανδική αεροπορική εταιρεία, θυγατρική της Air France

Απεβίωσε ο CEO της Diageo - Θα αποχωρούσε στο τέλος του μήνα
Γεννημένος στην Ινδία εργάσθηκε στη Diageo από τότε που ιδρύθηκε το 1997

Τι θα αποφασίσει για τα επιτόκια η Fed – Σε ρόλο ισορροπιστή ο Πάουελ
Όλο και περισσότερες είναι οι φωνές στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed που ζητούν μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων

ΕΕ: Νέα μείωση στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Απρίλιο
Οι αυτοξομειώσεις στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία ήταν κυρίως αποτέλεσμα σημαντικών μεταβολών στις τιμές της ενέργειας

Τα 5 ακριβότερα σπίτια του κόσμου και οι ιδιοκτήτες τους
Σε 7,5 δισ. δολάρια ανέρχεται η συνολική αξία των 5 ακριβότερων σπιτιών στον πλανήτη

Γιατί προειδοποιεί τις αγορές το γεράκι της ΕΚΤ
Η αισιοδοξία μπορεί να φέρει νέες πιέσεις στις αγορές εκτιμά ο Κνοτ ενώ θεωρεί υπερβολικά αισιόδοξες τις πρσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού

Σε «κατάθλιψη» οι τζογαδόροι - Ποια χώρα «κόβει» τις ιπποδρομίες
Το Singapore Turf Club ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την τελευταία του ιπποδρομία τον Οκτώβριο του 2024

ΟΟΣΑ: Στο 2,7% το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2023 - Βελτίωση το 2024
Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ στην εαρινή του έκθεση για την παγκόσμια οικονομία

Τα νέα κόλπα Ερντογάν δεν πείθουν (ακόμη) τις αγορές - Νέα βουτιά για τη λίρα
Μετά τον δεύτερο γύρο εκλογών στην Τουρκία στις 28 Μαΐου, η λίρα έχει χάσει περισσότερο από 10% έναντι του δολαρίου