Σε ακρόαση βρετανικού δικαστηρίου η Apple υποστήριξε ότι η βρετανική εποπτική αρχή ανταγωνισμού δεν είχε «καμία εξουσία» να ξεκινήσει έρευνα για τα προγράμματα περιήγησης κινητών της καθώς οι ενέργειές της έγιναν με καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ξεκίνησε πλήρη έρευνα τον Νοέμβριο σχετικά με το gaming στο cloud και τα προγράμματα περιήγησης για κινητά λόγω ανησυχιών σχετικά με περιορισμούς στις συσκευές iPhone από την κατασκευάστρια, αλλά και από την Google στην δική της πλατφόρμα λογισμικού Android.

Η Apple συμμορφώνεται… η θύρα USB-C έρχεται στο iPhone

Η Apple υπέβαλε προσφυγή τον Ιανουάριο στο αρμόδιο εφετείο, το Competition Appeal Tribunal, στο Λονδίνο υποστηρίζοντας ότι η έρευνα είναι «άκυρη».

Τα νομικά επιχειρήματα

Ο συνήγορος της Apple, όπως αναφέρει το Reuters, υποστήριξε ότι η έρευνα θα έπρεπε βάσει νόμου να έχει ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο από την στιγμή που η CMA δημοσίευσε έκθεση για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών τηλεφώνων, η οποία διαπίστωσε ότι οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες είχαν ένα «αποτελεσματικό δίπολο».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Apple έχει «αντιμετωπιστεί με προκατάληψη» ως αποτέλεσμα της απόφασης της CMA, έχοντας «αναγκαστεί να εκτρέψει επανειλημμένα το χρόνο και τους τεχνικούς πόρους της μακριά από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της CMA, αντέτεινε ότι η ρυθμιστική αρχή είχε συμμορφωθεί με τα νομικά χρονικά όρια, επειδή αρχικά αποφάσισε να μην ξεκινήσει έρευνα τον Δεκέμβριο του 2021. Επιπλέον, υποστήριξε ότι μία απόφαση ότι η έρευνα είναι άκυρη θα προκαλούσε «σημαντική ζημία στο δημόσιο συμφέρον… το οποίο υπερτερεί κάθε βάρους που επωμίζεται η Apple».

«Η διαπίστωση ακυρότητας θα περατώσει την έρευνα και θα αφήσει ανεπίλυτες τις ανησυχίες της CMA σχετικά με την έλλειψη ανταγωνισμού για προγράμματα περιήγησης για κινητά και gaming στο cloud», κατέληξε ο συνήγορος της ρυθμιστικής αρχής.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η CMA ανακοίνωσε ότι παρατείνει την προθεσμία για την ανάλυση και την αναθεώρηση εκ μέρους της Apple των όρων και των προϋποθέσεων προς τους δημιουργούς εφαρμογών, μέχρι τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή