Ένα drone προκάλεσε έκρηξη στο κέντρο πόλης της Ρωσίας σήμερα Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε τρία κατοικήσιμα κτίρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια πηγή επιβολής του νόμου και έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

«Η αιτία της έκρηξης στην περιοχή Τούλα ήταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) τακτικής αναγνώρισης», σύμφωνα με την πηγή στην υπηρεσία επιβολής του νόμου.

Κρεμλίνο: Η παρουσία drones στη Βαλτική δείχνει ανάμειξη των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Κιρεγιέφσκ, που βρίσκεται περίπου 220 χιλιόμετρα (140 μίλια) νότια της Μόσχας.

Το drone που έπληξε την πόλη Κιρεγέφσκι κοντά στην Τούλα ήταν ένα ουκρανικό TU-141 γεμάτο εκρηκτικά, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η έκρηξη ακούστηκε στις 15: 19 (τοπική ώρα). Δύο άτομα γεννημένα το 2002 και το 2006, φέρουν τραύματα από σκάγια. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο», δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Υπάρχει ένας κρατήρας. Αυτή η έκρηξη ήταν στην καρδιά της πόλης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν λασπωμένο κρατήρα κοντά σε ένα κτίριο με την οροφή και τους τοίχους του να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Θραύσματα γυαλιού από σπασμένα παράθυρα εκτοξεύθηκαν στο κλιμακοστάσιο μιας κοντινής πολυκατοικίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή