Να μείνουν μακριά από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην ανατολική Ισπανία έστειλαν σήμερα Κυριακή μήνυμα προς τους «τουρίστες της φωτιάς», λέγοντας ότι θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο και διαταράσσουν τις προσπάθειες για την καταστολή της φωτιάς.

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες με την υποστήριξη 20 αεροπλάνων και ελικοπτέρων δίνουν μάχη με τη φωτιά τέσσερις ημέρες αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Βιλανουέβα ντε Βιρέρ de Viver στην περιοχή της Βαλένθια, όπως αναφέρουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει 14 ποδηλάτες κοντά στον τόπο της πυρκαγιάς που προσπαθούσαν να δουν από κοντά πώς εξελίσσεται η κατάσταση, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκαμπριέλα Μπράβο, η περιφερειακή επικεφαλής εσωτερικών υποθέσεων στην περιοχή της Βαλένθια. «Ζητάμε για άλλη μια φορά και περισσότερο απ’ όλα από τους τουρίστες να μην ασχολούνται με τον τουρισμό της φωτιάς, να μην πλησιάζουν την περιμετρική περιοχή», δήλωσε η ίδια.

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της Ισπανίας για φέτος έχει καταστρέψει περισσότερα από 4.000 εκτάρια σε δασικές εκτάσεις, ενώ 1.700 χωρικοί έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε Βαλένθια και Αραγονία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι η πυρκαγιά θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό. «Οι άνθρωποι εδώ ζουν από την ποδηλασία, την πεζοπορία και τα λίγα μπαρ. Το βλέπεις αυτό και είναι μια καταστροφή για όποιον αγαπάει τη φύση», δήλωσε ο Χόρχε Γκροσέλ.

Ένας ασυνήθιστα ξηρός χειμώνας σε τμήματα της νότιας Ευρώπης έχει εγείρει φόβους ότι θα μπορούσε να υπάρξει επανάληψη των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών.

Πέρυσι, σχεδόν 785.000 εκτάρια καταστράφηκαν στην Ευρώπη, μέγεθος υπερδιπλάσιο του ετήσιου μέσου όρου των τελευταίων 16 ετών, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Ισπανία, 493 πυρκαγιές κατέστρεψαν 307.000 εκτάρια γης πέρυσι κάτι που αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές της Κομισιόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα