Το εργοστάσιο του προμηθευτή της Apple, Foxlink, στη νότια Ινδία είναι απίθανο να ξαναλειτουργήσει πλήρως νωρίτερα από δύο μήνες, μετά πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, εγείροντας ανησυχίες για διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού για τον κατασκευαστή του iPhone, δήλωσε στο Reuters πηγή με άμεση γνώση του θέματος.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στην περιοχή Chittoor του κρατιδίου Άντρα Πραντές της Ινδίας, όπου η Foxlink κατασκευάζει καλώδια φόρτισης για συσκευές iPhone, τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από την εκδήλωση μεγάλης φωτιάς τη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε κατάρρευση μέρους του κτιρίου χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Apple: Παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα μέσω… smartwatch

Σύμφωνα με την πηγή του Reuters, η Foxlink lειτουργεί συνολικά 10 γραμμές συναρμολόγησης σε δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο στην Άντρα, εκ των οποίων οι τέσσερις καταστράφηκαν ολοσχερώς και είναι απίθανο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για τους επόμενους δύο μήνες. Tοπικόw αξιωματούχος της αστυνομίας ο οποίος μίλησε στο Reuters, εκτίμησε ότι στο εργοστάσιο της Foxlink η ζημιά υπολογίζεται σε 12 εκατ. δολάρια.

Η παραγωγή στις υπόλοιπες έξι γραμμές συναρμολόγησης αναμένεται να ξαναρχίσει αργότερα αυτή την εβδομάδα. Παρόλο που δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό της πυρκαγιάς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν επί του παρόντος λόγω βλάβης σε IT διακομιστές.

Φόβοι για διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού

Σύμφωνα με δεύτερη πηγή, και με δεδομένο ότι η Foxlink αποτελεί βασικό προμηθευτή της Apple στην Ινδία, «θα μπορούσαν να υπάρξουν διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού για τα iPhone που κατασκευάζονται στην Ινδία ή αποστέλλονται από την Ινδία».

Η Apple και η Foxlink δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό, ενώ ασαφή παραμένουν ακόμα τα αίτια του που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Το περιστατικό αυτό είναι το πιο πρόσφατο πρόβλημα που έπληξε τους προμηθευτές της Apple στην Ινδία, χώρα στην οποία ο τεχνολογικός κολοσσός αυξάνει ολοένα και περισσότερο την παραγωγή και τις εξαγωγές του. Να σημειωθεί ότι η Apple έχει 11 προμηθευτές στην Ινδία.

Ανάλογες μεγάλες διακοπές στη λειτουργία εργοστασίων έχουν καταγραφεί το 2021 στο εργοστάσιο της ταϊβανέζικης Foxconn όταν η παραγωγή επλήγη λόγω τροφικής δηλητηρίασης μεταξύ των εργαζομένων και το 2020, σε ένα εργοστάσιο Wistron στην Ινδία, λόγω ταραχών από αντιδράσεις εργαζομένων στους οποίους δεν είχαν καταβληθεί οι μισθοί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί