Στην ιδιαίτερη δυναμική με την οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι πρόκεται για συνέχεια της περσινής χρονιάς, όπου οι επιδόσεις του τουρισμού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Το 2022 ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας, παρά τις παγκόσμιες κρίσεις, τα έσοδα του 2019 με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία μας στις τρεις μεγαλύτερες αγορές μας – Βρετανία Γερμανία, Γαλλία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κικίλιας: Αυξημένη κατά 15% φέτος η κρουαζιέρα

Δίνοντας το στίγμα της νέας σεζόν του 2023 η κυρία Ζαχαράκη στάθηκε στις επιδόσεις του Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 72% και οι αφίξεις 86% σε σχέση με το 2022. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου καταγράφηκε αύξηση 51% – σε σχέση με πέρυσι – στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ συνολικά για τη φετινή χρονιά «οι προγραμματισμένες πτήσεις υπολογίζονται σε 15% παραπάνω από το 2019, πριν την πανδημία».

Η υφυπουργός επεσήμανε επίσης ότι πλέον «υπάρχει και μία ακόμα πιο ποιοτική υποδομή φιλοξενίας: τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκαν 200 νέες 5στερες μονάδες (αύξηση 35%), άλλες τόσες 4στερες και δημιουργούνται συνεχώς νέες».

Τουρισμός: Μεγάλο στοίχημα η στελέχωση των ξενοδοχείων

«Όμως δεν υπάρχει καμία επανάπαυση. Σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, τόσο το υπουργείο όσο και ο κλάδος εργάζονται συνεχώς ώστε να έχουμε φέτος την καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία μας», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τις ερχόμενες εκλογές η κυρία Ζαχαράκη σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τη διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών του παρελθόντος στο σιδηρόδρομο -και όχι μόνο- θα συνεχίσει την παραγωγή κυβερνητικού έργου μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Και στις εκλογές, όπως σημειώνει, θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών βασιζόμενη σε αυτό το συνολικό έργο, αλλά και στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της στη αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται μπροστά μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός