Πέριξ των 1.030 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς παρά τις ανοδικές προσπάθειες της πλειονότητας των τίτλων του, δεν λείπουν τα βαρίδια που σε εδάφη χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας έχουν αυξημένη ισχύ. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,23% στις 1.033,75 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 20 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τι «βλέπει» η Goldman Sachs για τον γενικό δείκτη

Η καθήλωση του τζίρου τις τελευταίες συνεδριάσεις μαρτυρά την πλάγια κίνηση που έχει τεθεί σε ισχύ στην αγορά, η οποία προφανώς δεν θέλει να αναλάβει μεγάλο ρίσκο σε ένα δύσκολο περιβάλλον εντός και εκτός της χώρας. Βέβαια, η μεγάλη εικόνα δεν έχει χαλάσει, με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά καλά. Ωστόσο, το momentum είναι αρνητικό, καθώς το ένα κακό νέο διαδέχεται το άλλο, άσχετα αν το μόνο πρόβλημα που μάς αφορά άμεσα είναι το πολιτικό, ως ασάφεια για το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Απώλειες τον Μάρτιο

Αυτή είναι και η τελευταία εβδομάδα του α’ τριμήνου, και ως είθισται πολλά βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια θα επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν κέρδη τους. Ο Γενικός Δείκτης άλλωστε είναι ακόμα θετικός από την αρχή του έτους, ωστόσο η ως τώρα πορεία του στον Μάρτιο συνοδεύεται από σημαντικές απώλειες αυξάνοντας το βαθμό συσχέτισης με τις διεθνείς αγορές, ο οποίος σταδιακά, εάν δεν γίνει κάτι σημαντικό, θα σπάει, ενόψει και των εκλογών τις επόμενες εβδομάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, την άνοδο οδηγούν οι Alpha Bank, Σαράντης, Jumbo, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank, Εθνική και Βιοχάλκο, ενώ θετικά κινούνται και οι ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Aegean, Autohellas, ΟΛΠ και Μυτιληναίος. Πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών