Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο των τραπεζικών προβλημάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,11% και ο δείκτης Hang Seng Tech κατά 2,07%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,42% και ο Shenzhen Component σημείωσε οριακή άνοδο.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,1% για να κλείσει στις 6.962,2 μονάδες, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 κέρδισε 0,33% για να κλείσει στις 27.476,87 μονάδες και ο Topix έκλεισε 0,33% υψηλότερα στις 1.961,84 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,24% για να κλείσει στις 2.409,22 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,43% για να κλείσει στις 827,59 μονάδες.

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των βασικών υλικών υποχώρησαν περισσότερο από 1%, οι μετοχές της ενέργειας υποχώρησαν κατά 1,47% και οι μετοχές της τεχνολογίας κατά 1,13%. Η China Hongqiao Group σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες 5,1% μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για το σύνολο του έτους, καθώς τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της να μειώνονται σχεδόν κατά 46%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας υποχώρησαν κατά 22,9% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Επίσης, ο πληθωρισμός του Χονγκ Κονγκ επιβραδύνθηκε στο 1,7% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, από 2,4% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τον βραδύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2022. Ο ρυθμός αυτός ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες για 2,3%, με την υπηρεσία απογραφής και στατιστικής της πόλης να αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον δείκτη τιμών καταναλωτή παρατηρήθηκαν στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και το νερό.

Τέλος, ο δείκτης τιμών παραγωγού υπηρεσιών της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,8% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι η μέτρηση σηματοδότησε τον τρίτο συνεχή μήνα επιτάχυνσης των αυξήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές