Την παραίτησή του δήλωσε ο συνιδρυτής του fund Crypto A&T Capital, Yu Jun, με την εταιρεία να ξεκινά έρευνα για τη συμπεριφορά του στον εργασιακό χώρο.

Ο Yu, ο οποίος εργαζόταν στο γραφείο της εταιρείας crypto στη Σαγκάη, βρίσκεται υπό έρευνα για «προσωπικά ζητήματα» και δεν εμπλέκεται πλέον στις λειτουργίες της εταιρείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή η A&T Capital, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τέξας: Ανθίζει η βιομηχανία των crypto – Ανησυχία για την κατανάλωση ενέργειας

Αστυνομική έρευνα

Ένας άλλο στέλεχος, η Jasmine Zhang, θα ηγηθεί της έρευνας για τη συμπεριφορά του Yu και η εταιρεία θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για το θέμα, σύμφωνα με τη δήλωσή της.

Ο Yu, ένας βετεράνος στην κοινότητα των επενδυτών κρυπτογράφησης της Κίνας, είπε στο Bloomberg News ότι αποχώρησε από το ταμείο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παραιτήθηκε από τη θέση του στην μητρική της A&T Capital, Ant Group Co. στις 6 Μαρτίου λόγω προσωπικών επιλογών σταδιοδρομίας, ανέφερε η εταιρεία. Η Ant ζήτησε από τον Yu να συνεργαστεί πλήρως σε μια αστυνομική έρευνα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Το θέμα βρίσκεται υπό αστυνομική έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος της Αnt. «Δεν ανεχόμαστε καμία συμπεριφορά που παραβιάζει τους νόμους, τους κανονισμούς ή τους ηθικούς μας κώδικες», πρόσθεσε.

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Η A&T Capital, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021, διαχειρίζεται μια δεξαμενή κεφαλαίων 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις επιχειρηματικού κινδύνου κρυπτογράφησης και blockchain, με χαρτοφυλάκια συμπεριλαμβανομένων των δανειστών κρυπτογράφησης Amber Group και Matrixport και της εταιρείας κατασκευής λογισμικού Ethereum ConsenSys.

Ο Yu ήταν διευθυντής επενδύσεων της Ant και βοήθησε την αυτοκρατορία fintech που υποστηρίζεται από τον Jack Ma να ιδρύσει την A&T Capital, η οποία επενδύει σε υπεράκτια έργα κρυπτογράφησης. Πριν από την Ant, υπηρέτησε ως επικεφαλής επενδύσεων στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης OKX.

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Yu εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ  των Κινέζων επενδυτών. Μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν ήταν ο He Yi, ο συνιδρυτής και ο δεύτερος τη τάξει στη διοίκηση  του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance. «Αυτό που αξίζει την προσοχή μας είναι πώς πρέπει να ανταποκρίνονται οι γυναίκες στην παρενόχληση στον ανταγωνισμό στο χώρο εργασίας σε μια πατριαρχική κοινωνία», έγραψε στο Twitter, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις κατηγορίες εναντίον του Yu.

Ενώ η Κίνα άργησε να κατανοήσει τα μαθήματα από το παγκόσμιο κίνημα #MeToo, ορισμένες γυναίκες, ιδιαίτερα στον κλάδο της τεχνολογίας, έχουν μιλήσει ανοιχτά κατά των  σεξουαλικών επιθέσεων – συχνά με τρομερό κόστος. Το 2021, η Alibaba Group Holding Ltd.  απέλυσε μια γυναίκα που κατηγόρησε έναν μάνατζερ για σεξουαλική επίθεση, μήνες αφότου ο λογαριασμός της για το περιστατικό έγινε viral.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto