Για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες δαπανών, τα νοικοκυριά μπορούν γενικά να κάνουν δύο πράγματα – να μειώσουν τις δαπάνες ή να αυξήσουν το εισόδημα. Ένα μεγάλο μέρος των Αμερικανών μάλλον κάνει το δεύτερο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σχεδόν οι μισοί από τους εργαζομένους καταναλωτές έχουν μια δευτερεύουσα εργασία ή έχουν κάποια άλλη μορφή συμπληρωματικού εισοδήματος, όπως η πώληση βιοτεχνικών προϊόντων, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από τη LendingClub Corp. σε συνεργασία με τη Pymnts.com.

ΗΠΑ: Στο φορολογικό στόχαστρο της κυβέρνησης και πάλι μεγάλα εισοδήματα, επενδυτές και πετρελαϊκές

Δεν είναι μόνο τα νοικοκυριά με χαμηλές απολαβές που στρέφονται σε πρόσθετο εισόδημα για να βοηθήσουν στην πληρωμή των λογαριασμών. Όσοι κερδίζουν 100.000 δολάρια ετησίως είναι πιο πιθανό να έχουν αυξανόμενο συμπληρωματικό εισόδημα, σύμφωνα με την έρευνα.

Συνολικά, οι καταναλωτές μπορεί να συγκεντρώνουν περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά το μήνα μέσω επιπλέον κερδών — με ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων να μην έχει δηλωθεί στις φορολογικές αρχές, σύμφωνα με την έκθεση.

Συνήθεια της πανδημίας

«Η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών συνήθισε να εργάζεται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και μετά την επιστροφή τους στην εργασία, πολλοί κράτησαν ευέλικτα ωράρια και στράφηκαν σε εναλλακτικές ροές εισοδήματος για να επεκτείνουν τις δυνατότητες κερδών τους πέρα ​​από μια δουλειά 9 έως 5»,  ανέφερε ο Anuj Nayar αναλυτής οικονομικής υγείας στο LendingClub.

Οι συμβουλές και η πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων σε διαδικτυακή αγορά όπως το eBay είναι από τις πιο κοινές πηγές επιπλέον μετρητών που αναφέρονται στην έρευνα. Άλλοι ερωτηθέντες – ειδικά οι πιο εύποροι – αναλαμβάνουν άτυπες θέσεις εργασίας σε εφαρμογές για κινητά όπως το TaskRabbit ή λαμβάνουν παθητικά εισοδήματα από επενδύσεις ή ενοίκια. Περίπου το 4% δηλώνει ότι συμπληρώνει το εισόδημά του με επιστροφές σε στοιχήματα ή τυχερά παιχνίδια.

Για τους ανθρώπους που ζουν από μισθό σε μισθό, τα επιπλέον χρήματα μπορεί να αντιπροσωπεύουν τη διαφορά μεταξύ της δυνατότητας κάλυψης των λογαριασμών ή όχι, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 4.125 καταναλωτές τον Φεβρουάριο.

Πιο εύκολη η εύρεση έξτρα εισοδήματος

Ο πολλαπλασιασμός των εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν βραχυπρόθεσμη εργασία ή να πουλήσουν προϊόντα έχει διευκολύνει την εύρεση πρόσθετων πηγών εισοδήματος.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν εγγραφεί στο Instawork αναζητώντας επιπλέον εισόδημα, σύμφωνα με τον Daniel Altman, επικεφαλής οικονομολόγο στην πλατφόρμα.

Οι μισοί από αυτούς έχουν θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης και τα δύο τρίτα θέλουν μόνιμες θέσεις, είπε μέσω email.

«Σύμφωνα με την έρευνά μας, τα τρία τέταρτα των ευέλικτων εργαζομένων στην πλατφόρμα μας χρησιμοποιούν το πρόσθετο εισόδημα για να πληρώσουν τα απαραίτητα, μόνο και μόνο για να τα βγάλουν πέρα», είπε ο Άλτμαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή