Ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα επέστρεψε στην Κίνα, ανέφερε τη Δευτέρα η South China Morning Post (SCMP), βάζοντας τέλος στην παραμονή του για περισσότερο από έναν χρόνο εκτός της χώρας, όπως γράφει το Bloomberg.

Η Ant του Τζακ Μα είναι ο μπροστάρης της κινεζικής tech

Η αγορά ερμήνευσε την επανεμφάνιση στην Κίνα του Μα ως σημάδι της νηφάλιας διάθεση των ιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας.

Η… εξαφάνιση

Ο Mα, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Κίνας, έφυγε από την ηπειρωτική Κίνα στα τέλη του 2021 και έχει εμφανιστεί σε φωτογραφίες στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία και στην Ταϊλάνδη το επόμενο διάστημα.

Ο πάλαι ποτέ σκληρός επιχειρηματίας της χώρας αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας στα τέλη του 2020 αφού επέκρινε το ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας που αργότερα κατηγορήθηκε ότι πυροδότησε μια ευρεία ρυθμιστική καταστολή από το Πεκίνο.

Ενώ οι κινεζικές αρχές δήλωσαν τους τελευταίους μήνες ότι έχουν τερματίσει την καταστολή και θα αναζητούσαν τρόπους για να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα, κινέζοι επιχειρηματίες είπαν ότι είδαν την απόφαση του Ma να μείνει στο εξωτερικό ως μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι στις εξαγγελίες.

Η επιστροφή

Οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν περισσότερο από 4% μετά την αναγγελία της είδησης από την SCMP.

Η είδηση δεν συνοδευόταν από την πληροφορία σχετικά με το πότε επέστρεψε ο Mα στην Κίνα. Αναφέρθηκε όμως σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο επιχειρηματίας επισκέφτηκε ένα σχολείο που ίδρυσε στην πόλη Hangzhou, την έδρα της Alibaba και της εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Ant Group.

Η Alibaba δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια. Το σχολείο, Yungu Education, ανέφερε τη Δευτέρα στον λογαριασμό του στο WeChat ότι ο Mα είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του και δημοσίευσε φωτογραφίες καθώς και ένα βίντεο του ιδρυτή της Alibaba στο σχολείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή