Την πρώτη ημέρα της ετήσιας εμπορικής έκθεσης Watches and Wonders στη Γενεύη, οι διασημότητες του A-list David Beckham και Julia Roberts περιπλανήθηκαν στις αίθουσες.

Ωστόσο, ήταν τα ρολόγια της Rolex που έλαβαν τεράστια προσοχή τόσο στο Palexpo όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Rolex: Κατασκευάζει τρεις μονάδες παραγωγής και μια νέα εγκατάσταση

«Νέο» στη Rolex, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου όσον αφορά τα έσοδα, συνήθως σημαίνει λεπτές τροποποιήσεις στα υπάρχοντα μοντέλα και στα περιστασιακά εξαιρετικά ρολόγια κοσμημάτων. Πέρυσι, όταν κυκλοφόρησε ένα GMT Master-II για αριστερόχειρες, κόντεψε να «σπάσει τα ταμεία».  Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα κομμάτια που «έκαναν πάταγο».

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Καθώς αυτή είναι η 60ή επέτειος του Daytona, ενός από τα πιο περιζήτητα ρολόγια μεταξύ των συλλεκτών, οι λάτρεις ήλπιζαν ότι η Rolex θα δημιουργούσε κάτι νέο για να σηματοδοτήσει την ημερομηνία. Και δεν απογοητεύτηκαν: το νέο Daytona διαθέτει αισθητικές προσαρμογές, τροποποιημένα χρώματα για ενίσχυση της αντίθεσης και το πιο σημαντικό, μια νέα κίνηση στο εσωτερικό.

Το διαμέτρημα 4131 είναι μια εξέλιξη του προηγούμενου μηχανισμού, του 4130, ο οποίος περιλαμβάνει ορισμένες τεχνολογικές καινοτομίες που έγιναν στη Rolex από το ντεμπούτο του 4130. Όσο για τις αισθητικές αλλαγές, ορίστε πώς τις περιγράφει η Rolex: «Το καντράν λαμβάνει νέα γραφική ισορροπία και οι αρμονικοί χρωματικοί συνδυασμοί τονίζουν την αντίθεση μεταξύ του καντράν και των μετρητών.

Η θήκη Oyster έχει επανασχεδιαστεί και το προφίλ της τονίζεται από τις αντανακλάσεις του φωτός στις πλευρές της θήκης. Σε εκδόσεις με στεφάνη Cerachrom, η στεφάνη φέρει μια λεπτή ταινία από το ίδιο μέταλλο με τη μεσαία θήκη. Δεδομένου ότι κάθε μικρή προσαρμογή κατά τη διάρκεια των ετών καθιστά ορισμένες εκδόσεις πιο πολύτιμες από άλλες, αυτές οι νέες εμφανίσεις σημαίνουν μια νέα ευκαιρία για επένδυση—και ξαφνικά κάνουν όλα τα προηγούμενα μοντέλα δυνητικά ακόμη πιο συλλεκτικά.

To 1908

Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τη Rolex να αποκαλύψει ένα εντελώς νέο ρολόι και αυτό, το οποίο πήρε το όνομά του από τη χρονιά που ο Hans Wilsdorf δημιούργησε και κατοχύρωσε το όνομα “Rolex”, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό επειδή δεν ταιριάζει με τους σχεδιαστικούς κώδικες συγκριτικά με την υπόλοιπη τρέχουσα σειρά της μάρκας.  Το 1908 χαρακτηρίζεται από μια λεπτή στεφάνη και μια λεπτή θήκη με διάφανη πλάτη. Μπορεί να αγοραστεί σε λευκό ή κίτρινο χρυσό 18 καρατίων, με λευκό ή μαύρο καντράν και ο ωροδείκτης σημειώνεται με ένα δαχτυλίδι κοντά στην άκρη του.

GMT Master-II σε κίτρινο χρυσό 18 καρατίων

Η Rolex παίζει με Yachtmasters και GMT Master-II σε πλούσια υλικά εδώ και χρόνια, αλλά ένα GMT σε ένα ιωβηλαίο βραχιόλι που είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων είναι ιδιαίτερα απολαυστικό.

Oyster Perpetual “Celebration” Dial

Αυτό το πολύχρωμο μοτίβο με φυσαλίδες είναι αχαρακτήριστα παιχνιδιάρικο για τη Rolex και είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό να το δεις. Διατίθεται σε 31 mm, 36 mm και 41 mm, υπάρχει ένα για κάθε καρπό. Κάθε ένα διαθέτει την κίνηση αυτοπεριέλιξης διαμετρήματος 3230, η οποία αναπτύχθηκε το 2020.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Ένα άλλο ιδιαίτερο καντράν έρχεται σε αυτό το νέο ρολόι, το οποίο παίρνει την τοξωτή ένδειξη, όπου μια Ημέρα-Ημερομηνία θα έπρεπε  να εμφανίζει κανονικά ένα όνομα ημέρας και αντί αυτού εμφανίζει μια «εμπνευσμένη λέξη-κλειδί», συμπεριλαμβανομένων των «Ευτυχισμένος», «Αιωνιότητα», «Ευγνωμοσύνη», «Ειρήνη». », «Πίστη», «Αγάπη» ή «Ελπίδα». Στον ορθογώνιο χώρο όπου κανονικά θα εμφανιζόταν ένας αριθμός ημερομηνίας, στις 3 η ώρα, το ρολόι εμφανίζει ένα από τα 31 emoji. Το σχέδιο παζλ στο καντράν είναι φτιαγμένο με σμάλτο champlevé και οι δείκτες ωρών είναι ζαφείρια κομμένα σε μπαγκέτα σε έξι διαφορετικές αποχρώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus