Πλησίον της πρώτης στήριξης των 1.020 μονάδων έφερε το ελληνικό χρηματιστήριο η προκήρυξη των εκλογών, με την 21η Μαΐου πλέον να είναι η ημερομηνία που η αγορά θα αναμένει για να εκτιμήσει και την επόμενη ημέρα στη χώρα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,19% στις 1.023,44 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 72 εκατ. ευρώ.

Τα εκλογικά σενάρια, δηλαδή πόσες διαδικασίες θα γίνουν, τα κυβερνητικά σενάρια, αλλά και τα δημοσιονομικά σενάρια έχουν ανοίξει πλέον έναν νέο κύκλο στο ΧΑ, ο οποίος προετοιμαζόταν αλλά σήμερα επικυρώθηκε με την ημερομηνία που έδωσε ο πρωθυπουργός. Η προκήρυξη των εκλογών δεν ήταν κάτι νέο, καθώς ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το σενάριο που συζητήθηκε περισσότερο στα χρηματιστηριακά γραφεία. Αυτό όμως που προκάλεσε τη νευρικότητα είναι ότι οι όροι που η χώρα οδεύει στις εκλογές είναι δυσμενείς, όπως αυτοί διαμορφώνονται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Η αγορά έχει αρχίσει να αποτιμά πλέον τον κίνδυνο η δημοσιονομική πολιτική να σταματήσει μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Το σημαντικότερο, ότι θα σταματήσει η αξιοποίηση των κονδυλίων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, σε μια περίοδο μάλιστα που η νομισματική σύσφιξη έχει επηρεάσει ήδη την οικονομική δραστηριότητα. Πλέον οι αγοραστές θα γίνουν όλο και πιο επιλεκτικοί, ειδικά καθώς το φάσμα πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών είναι ορατό.

Τεχνικά τώρα, ο γενικός δείκτης έχει στήριξη πέριξ των 1.020 μονάδων, η οποία και αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα έως τη ζώνη των 995 μονάδων. Από την άλλη, οι αντιστάσεις είναι στις 1.040 και 1.060 μονάδες, με αρκετούς τίτλους να έχουν δώσει αγοραστικά σήματα, αναμένοντας παράλληλα και την κινητοποίηση του τραπεζικού κλάδου.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Alpha Bank, ΔΕΗ, Autohellas, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Motor Οil, ΟΤΕ, Εθνική και Aegean. Πτωτικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ΟΛΠ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Jumbo, Λάμδα και Μυτιληναίος, ενώ ανοδικά οι Eurobank και ΟΠΑΠ. Στο +1,63% έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή και στο +1,99% ο Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες