Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν και σήμερα οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τους επενδυτές να βλέπουν ευκαιρίες καθώς αμβλύνονται οι φόβοι για μετάδοση της πρόσφατης τραπεζικής αναταραχής των ΗΠΑ και της Ελβετίας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,04% και έκλεισε στις 7.034,1 μονάδες. Οι τράπεζες διαπραγματεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό υψηλότερα, ενώ οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Εν τω μεταξύ, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,15% για να κλείσει στις 27.518,25 μονάδες και ο Topix κέρδισε 0,25% στις 1.966,67 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,07% στις 2.434,94 μονάδες, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή, με τον Kosdaq να ενισχύεται κατά 0,7% στις 833,51 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν περαιτέρω τα οικονομικά στοιχεία από την περιοχή.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,24% και ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 1,27%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κινήθηκε οριακά υψηλότερα και ο δείκτης Shenzhen Component έχασε 0,31%.

Οι αμυντικές μετοχές της Νότιας Κορέας ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε αύξηση της παραγωγής πυρηνικού υλικού για όπλα. Η Korea Aerospace, η οποία κατασκευάζει δορυφόρους και αεροσκάφη, σημείωσε άνοδο άνω του 4,3%, ενώ οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών Hanhwa Aerospace αυξήθηκαν κατά 3,34%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν με βραδύτερο μηνιαίο ρυθμό, ήτοι 0,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο (1,9%) και διαμορφώθηκαν στα 35,14 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αποτελούν βασικό δεδομένο για την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας τον Απρίλιο σχετικά με το αν θα διακόψει ή θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, μαζί με την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές