Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας υπερπολυτελούς κατοικίας αυτή τη στιγμή, η οποία θα συγκινήσει τους UHNWI;

Την απάντηση δίνει η πρόσφατη έκθεσης Luxury Outlook του διεθνούς Οίκου Sotheby’s International Realty, όπου αναλύεται η «ανατομία» των luxury κατοικιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι λοιπόν ένα πολυτελές σπίτι που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να διαθέτει 9 κορυφαία χαρακτηριστικά.

Berkshire Hathaway: «Πρωτοφανής» ζήτηση για πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι τα Άτομα Υπερ-Υψηλής Καθαρής Θέσης (Ultra High Net Worth Individuals – UHNWI) συχνά ορίζονται ως εκείνοι που έχουν περιουσιακά στοιχεία 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ή περισσότερο, όχι όμως στα… χαρτιά, αλλά έτοιμα προς επένδυση.

Η κατηγορία περιλαμβάνει διασημότητες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, αθλητές, τραπεζίτες, μουσικούς, συλλέκτες έργων τέχνης, ακόμη και influencers.

Κατά μέσο όρο οι UHNWI διαθέτουν 4,2 πολυτελή σπίτια παγκοσμίως. Αυτό καταδεικνύει την ακλόνητη παγκόσμια απήχηση της οικιστικής ιδιοκτησίας, με τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Αυστραλία και Γαλλία να πρωταγωνιστούν όσον αφορά τις τοποθεσίες που επιλέγονται.

Τα 9 κορυφαία χαρακτηριστικά

Μεταξύ όλων εκείνων που ορίζουν μια πολυτελή κατοικία αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν προϊόντα βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς η αειφορία φαίνεται ότι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην κατηγορία των UHNWI.

Πισίνα θαλασσινού νερού

Με την αύξηση της δημοτικότητας της άσκησης στο νερό, τα σπίτια που είναι εξοπλισμένα με πισίνες έχουν υψηλή ζήτηση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αλμυρό νερό, το οποίο επιτρέπει λιγότερο χλώριο από τις τυπικές πισίνες και, ως εκ τούτου, είναι καλύτερο για το δέρμα και τα μάτια.

Σπρέι φελλού

Το σπρέι φελλού, ένα μη τοξικό και εξαιρετικά ανανεώσιμο διάλυμα για την παραδοσιακή βαφή, μοιάζει και έχει αίσθηση σαν στόκος, αλλά δεν σπάει και διατηρεί το χρώμα του για τουλάχιστον 10 έως 12 χρόνια. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι ανθεκτικό στη φωτιά, το σπρέι φελλού είναι ιδανικό για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Σύστημα καθαρισμού νερού

Τα συστήματα φιλτραρίσματος νερού όχι μόνο αφαιρούν τοξικές χημικές ουσίες από το νερό της βρύσης για να δημιουργήσουν πιο υγιεινό πόσιμο νερό, ασφαλέστερο νερό για μαγείρεμα και καθαρότερες αποχετεύσεις, αλλά είναι καλύτερο για το περιβάλλον, καθώς μειώνει την ανάγκη για πλαστικά μπουκάλια νερού.

Βιώσιμος κήπος

Ένας προσεκτικά διατηρημένος κήπος με εξαιρετική ποικιλία φυτών δεν είναι ιδανικός μόνο για χομπίστες κηπουρικής, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν αναλώσιμα προϊόντα.

Οι αγοραστές ζητούν επίσης τα συστήματα συλλογής νερού να χρησιμοποιούν το βρόχινο νερό για πότισμα ως μέτρο βιωσιμότητας.

Ενεργειακά τζάκια

Οι εναλλακτικές λύσεις στα παλιομοδίτικα μοντέλα με καύση ξύλου εξακολουθούν να προσθέτουν ζεστασιά και ατμόσφαιρα σε κάθε εσωτερικό χώρο, ενώ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, είναι πιο ασφαλή και απαιτούν λιγότερη συντήρηση.

Αίθουσα μασάζ

Η ευεξία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς, ειδικά μετά από τα δύο χρόνια που όλος ο πλανήτης ζούσε υπό τον φόβο της πανδημίας του Covid-19, επομένως τα σπίτια που είναι εξοπλισμένα με σπα ή αίθουσες μασάζ παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Ένας ειδικός χώρος μασάζ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιού να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με τραπέζια μασάζ, αρωματοθεραπεία και απαλό φωτισμό.

Πισίνες παγωμένου νερού

Είτε σε σπα εντός του σπιτιού είτε στο roof top, μια πισίνα με παγωμένο νερό πιστεύεται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθερώνει ενδορφίνες και βελτιώνει τη διάθεση. Αυτές οι πισίνες συνδυάζονται ιδανικά με σάουνα μέσα στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι πολλοί αθλητές, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Γιουσέιν Μπολτ, επιλέγουν αυτά τα πιο κρύα από το κανονικό μπάνια (δηλαδή με πάγο) μετά την προπόνηση.

Παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Ευρώπη, οι αγοραστές δίνουν υψηλή προτεραιότητα στα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή για να μεγιστοποιήσουν το φυσικό φως και να βελτιστοποιήσουν την πρόσβαση στη γύρω θέα.

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Καθώς η επιλογή της οδήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζει ανοδική τάση, ένας αυξανόμενος αριθμός αγοραστών αναζητά ακίνητα με εγκαταστάσεις φόρτισης, που τους επιτρέπουν να ακολουθούν τον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής όπου κι αν πάνε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή