Πλησιάζει το σημείο καμπής για το δολάριο, σύμφωνα με έκθεση της UBS, την Τετάρτη.

Η ελβετική τράπεζα συστήνει στους επενδυτές να προσαρμόσουν την έκθεσή τους σε νομίσματα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

UBS: Πόσο κοντά είμαστε σε συστημική κρίση – Οι 4 εντολές για τους επενδυτές

Σύμφωνα με την UBS, δεν υπάρχει μια ενιαία στρατηγική και προτείνεται στους πελάτες και τους συμβούλους τους να βρουν την καλύτερη επιλογή που ταιριάζει στις ατομικές ανάγκες του καθενός.

Αυτό το μήνα, η UBS CIO μετακίνησε τη θέση της για το δολάριο από ουδέτερη, σε μη προτιμητέο. Η Federal Reserve πλησιάζει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης, και οι αγορές βλέπουν
περιθώρια για μειώσεις επιτοκίων, λίγο αργότερα φέτος. Εν τω μεταξύ, η Fed στη συνεδριάση του Μαρτίου, τόνισε ότι η σφιχτή νομισματική πολιτική, επιβραδύνει την
οικονομία, ανεβάζοντας τα επιτόκια μόλις κατά 25 μ.β.

Το σημείο καμπής στη νομισματική πολιτική της Fed πλησιάζει , όπως εκτιμά η ελβετική τράπεζα.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την τελευταία αύξηση των επιτοκίων εξακολουθεί να είναι αβέβαιο, επομένως οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για αστάθεια στις αγορές, όπως συνέβη και τις τελευταίες εβδομάδες.

Η UBS εκτιμά ότι θα υπάρξει μια τελευταία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. στις 3 Μαϊου.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα μειωθεί , ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και ο κίνδυνος ύφεσης, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι η πιο πιθανή εκτίμηση της UBS. Η άνοδος που έχει δει το δολάριο τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εξαιρετικά σκληρή νομισματική σύσφιξη σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, θα αρχίσει να «ξεθωριάζει» σύντομα.

Η τάση θα αντιστραφεί, τουλάχιστον εν μέρει, τους επόμενους μήνες.
Η UBS  διατηρεί ουδέτερη θέση για το ευρώ,  την βρετανική λίρα, το ελβετικό φράγκο και το γιεν Ιαπωνίας. Το δολάριο Αυστραλίαςείναι το πιο προτιμώμενο νόμισμα. Η ελβετική τράπεζα εκτιμά , ότι όλα τα νομίσματα της G10 είναι πιθανό να κερδίσουν έναντι του δολαρίου, καθώς η Fed συνεχίζει να καταπολεμά την πληθωριστική πίεση με αυξημένα επιτόκια, ενώ η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης.

Εμπορεύματα

Οι τραπεζικοί κλυδωνισμοί και η αυστηροποίηση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κανόνων επηρέασαν τον τομέα των εμπορευμάτων τον Μάρτιο. Τα πιο κυκλικά εμπορεύματα, όπως η ενέργεια, έχουν επηρεαστεί περισσότερο, ενώ ο χρυσός έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις χάρη στο γεγονός ότι αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές.

• Ωστόσο,η UBS συνεχίζει να βλέπει υψηλότερες τιμές για τα εμπορεύματα, λόγω της ανάκαμψης της Κίνας και του ασθενέστερου δολαρίου ΗΠΑ

«Προβλέπουμε συνολική απόδοση 20% για τον ευρύ δείκτη βασικών εμπορευμάτων κατά τους επόμενους 12 μήνες και επομένως διατηρούμε την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ως την πλέον προτιμώμενη. Αναμένουμε ότι τα κέρδη θα οδηγηθούν από την ενέργεια και τα βιομηχανικά μέταλλα, ενώ ο χρυσός παραμένει ένας βιώσιμος αντιστάθμισης κινδύνου σε ένα πλαίσιο χαρτοφυλακίου», αναφέρει η UBS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές