Ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στα πρoγράμματα φιλοξενίας και υποστήριξης της Θερμοκοιτίδας Θ.Ε.Α. απευθύνουν η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του Ε.Β.Ε.Α. και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.

«Παρότι η θέση των γυναικών στον εργασιακό στίβο και το επιχειρείν είναι σήμερα σημαντικά καλύτερη από το παρελθόν, χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά. Για αυτό παρά την πρόοδο, δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

H επανάσταση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων

«Το ΕΒΕΑ στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν απευθύνει πρόσκληση σε γυναικείες start ups να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία τους μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών, μέσω της πρόσβασης στην υλικοτεχνική υποδομή του ΕΒΕΑ, προγραμμάτων εκπαίδευσης, καθώς και μέσω ευκαιριών χρηματοδότησης και δικτύωσης», κατέληξε η κα Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Ποιους αφορά η πρόσκληση

  • Νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες στις οποίες τα μέλη τους αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.
  • Νεοφυείς καινοτόμες ΜμΕ με γυναίκες ιδρύτριες ή και συνιδρύτριες, καθώς και επιχειρήσεις στις οποίες οι γυναίκες κατέχουν την πλειοψηφία των μεριδίων/μετοχών της επιχείρησης και συμμετέχουν με ποσοστό πάνω από το 50% στην εκτελεστική διοίκηση/διαχείριση της επιχείρησης.

Τα οφέλη που εξασφαλίζουν όλες οι νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και οι νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ από τη συμμετοχή τους στη Θ.Ε.Α., περιλαμβάνουν:

  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα διοίκησης, μάρκετινγκ – προώθησης πωλήσεων, νομικών και φοροτεχνικών θεμάτων κ.ά.
  • Προώθηση συνεργειών μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων.
  • Υποστήριξη για την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια που αφορούν στη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης.
  • Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
  • Δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Διαμόρφωση κοινών ενδιαφερόντων και στόχων σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις υποβολής πρότασης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 28η Απριλίου, 2023. Στην ιστοσελίδα www.theathensincube.gr υπάρχουν η αίτηση υποβολής πρότασης για την ένταξη στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., τα κριτήρια αξιολόγησης, καθώς και οι οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικά.

Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται άμεσα και με σειρά προτεραιότητας (first come, first served), από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης της Θ.Ε.Α.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups