Στροφή της Κίνας στη βιομηχανία πράσινου υδρογόνου με «όπλο» βγαλμένο από τη δεκαετία του 1950, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το κλειδί για την πράσινη οικονομία υδρογόνου είναι ο ηλεκτρολύτης.

Κυψέλες υδρογόνου: Ο νέος «χρυσός» στην ενέργεια [Γράφημα]

Οι ηλεκτρολύτες

Η ικανότητα της Κίνας να κατασκευάζει ηλεκτρολύτες από τη δεκαετία του 1950 – ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου – θα μπορούσε να αυξηθεί περίπου 20 φορές έως το 2028 καθώς το κόστος της καθαρής πηγής ενέργειας θα πέσει, σύμφωνα με το CICC (ημικρατική πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών).

Το καύσιμο μηδενικών εκπομπών, που παράγεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την εξαγωγή υδρογόνου από το νερό, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει ισοτιμία κόστους με άλλες μεθόδους που τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο ή άνθρακα αμέσως μετά το τέλος αυτής της δεκαετίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε ταχεία ανάπτυξη, αναλυτές CICC έγραψαν σε ένα σημείωμα οι αναλυτές της CICC .

Επενδύουν στο πράσινο υδρογόνο

Το τρέχον κόστος παραγωγής πράσινου υδρογόνου είναι περίπου 20 γιουάν (2,90 δολάρια) το κιλό, σε σύγκριση με 10 γιουάν το κιλό για άνθρακα και 17 γιουάν το κιλό με φυσικό αέριο. Εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, πρόσθετη χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυξανόμενες τιμές άνθρακα θα συνδυαστούν για να κάνουν τη νεότερη τεχνολογία ανταγωνιστική.

Η αγορά ηλεκτρολύτη της Κίνας θα μπορούσε να αξίζει περίπου 50 δισεκατομμύρια γιουάν μέχρι το 2028, όταν η εγχώρια ζήτηση για τον εξοπλισμό θα φτάσει τα 40 γιγαβάτ και η παραγωγή πράσινου υδρογόνου είναι πιθανό να ξεπεράσει τους 4 εκατομμύρια τόνους, έγραψαν οι αναλυτές της CICC.

Οι κορυφαίες εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της China National Petroleum Corp., είναι μεταξύ εκείνων που επενδύουν στον τομέα, καθώς η χώρα στοχεύει να «προκαλέσει» τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ και της Ευρώπης να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.

Οι παγκόσμιες αποστολές ηλεκτρολύτη θα πρέπει να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν το 2023 έως και 3,3 γιγαβάτ, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει δυνητικά περίπου 1 γιγαβάτ, έγραψε το BloombergNEF σε έκθεσή του αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green