Συμφωνία από κοινού ανάπτυξης υπέγραψαν η Hyundai Motor Company και η Advent Technologies μετά την επιτυχημένη αξιολόγηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Όπως ανακοινώθηκε, ο Κορεατικός κολοσσός της αυτοκίνησης συνεργάζεται πλέον με την Advent, την καινοτόμο εταιρεία που ξεκίνησε ουσιαστικά ως τεχνοβλαστός στην Πάτρα το 2006 από τον δρα Βασίλη Γρηγορίου, για να εξελιχθεί σήμερα σε εισηγμένη στο Nasdaq, με έδρα στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Ουσιαστικά, πραγματοποιήθηκε αξιολόγησης της τεχνολογίας Membrane Electrode Assembly (MEA) της Advent για την κάλυψη των αναγκών κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας της Hyundai και μετά την επιτυχία, οι δύο εταιρείες έχουν υπέγραψαν Συμφωνία Κοινής Ανάπτυξης.

TeamViewer: Ανακοινώθηκε η υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με την Hyundai

Η Advent Technologies Holdings, Inc. είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται προηγμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βασισμένα σε κυψέλες καυσίμου. Ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2005, και πλέον αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Advent Technologies Holdings, Inc., με έδρα στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, και γραφεία στην Καλιφόρνια, την Ελλάδα, τη Δανία, τη Γερμανία και τις Φιλιππίνες. Έχει αναπτύξει ισχυρή πνευματική ιδιοκτησία με περισσότερες από 150 πατέντες στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, HT-PEM επόμενης γενιάς, που επιτρέπει σε διάφορα καύσιμα να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες και ακραίες συνθήκες, προσφέροντας «Any Fuel. Anywhere». Η Advent κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, εξαρτημάτων και διεργασιών για εφαρμογές των κυψελών καυσίμου στην ενέργεια, στην άμυνα, στην ασφάλεια και στην αεροναυπηγική, με πελάτες στην Ευρώπη, στην Αμερική καθώς και στην Ασία.

Οι υπογραφές

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023, στα κεντρικά γραφεία της Advent στο Charlestown της Μασαχουσέτης με τη συμμετοχή ανώτερων στελεχών και από τις δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με τo deal, η Hyundai και η Advent θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του HMC-Advent Ion Pair™ MEA, τη θέσπιση εμπορικών κριτηρίων για την προμήθεια ΜΕΑ και την αξιολόγηση της προηγμένης τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της Advent για εφαρμογή από την Hyundai. Επιπλέον, τα μέρη θα εισαγάγουν προηγμένες τεχνολογίες ψύξης κυψέλες καυσίμου με μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων υψηλής θερμοκρασίας και κινητικότητας (HT-PEM). Η Advent θα συνεργαστεί στενά καθώς η Hyundai αξιολογεί αυτές τις τεχνολογίες και διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση υπό διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας.

Αυτή η συνεργασία βασίζεται στη δέσμευση και των δύο εταιρειών να αναπτύξουν λύσεις βιώσιμης ενέργειας. Η Hyundai στοχεύει να επιταχύνει τη δημιουργία μιας κοινωνίας βασισμένης στο υδρογόνο με βάση το όραμά της. Η συνέργεια που δημιουργείται από το συνδυασμό της προηγμένης τεχνολογίας των δύο εταιρειών αναμένεται να φέρει επανάσταση στην παγκόσμια αγορά.

«Η ομάδα της Advent είναι περήφανη και ενθουσιασμένη που εισέρχεται στην επόμενη φάση μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας με τη Hyundai. Μέσω αυτής της συνεργασίας, στοχεύουμε να επιταχύνουμε τη στροφή προς τη βιώσιμη ενέργεια και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση ενός καθαρότερου, πιο αποτελεσματικού μέλλοντος, βοηθώντας τη Hyundai να υλοποιήσει τη μελλοντική της στρατηγική», δήλωσε ο Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies. .

«Η Hyundai είναι στην ευχάριστη θέση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της συνεργασίας της με την Advent, μια κορυφαία εταιρεία στον χώρο. Το Ion Pair™ που αποτελεί την καρδιά της κυψέλης καυσίμου, θα αναπτυχθεί συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και των δύο μερών», δήλωσε από την πλευρά του ο Seung Hyun Hong, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Μηχανολογικού Κέντρου στην Hyundai Motor Company.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα