Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα ξενοδοχείο από τα 72 των οποίων τα δάνεια απέκτησε η κοινοπραξία των SMERC, family office Θανάση Λασκαρίδη και Brown από την Intrum. Αυτό τόνισε χθες ο Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap, στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & Spa που εξαγόρασε το 2022.

Intrum: Στην κοινοπραξία SMER, Λασκαρίδη και Brown περνούν 72 ξενοδοχεία

Μιλώντας για τα 72 ξενοδοχεία του χαρτοφυλακίου Tethys τα δάνεια των οποίων αγόρασε η κοινοπραξία ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ότι η διαδικασία είναι να δούμε κάθε ένα ξεχωριστά, με ειδική στρατηγική και σε συνεργασία με οφειλέτες, να βρούμε τη συμφερότερη λύση. Γενική αρχή είναι ότι δε θα κλείσουμε κανένα ξενοδοχείο. είτε εξυγιανθούν, είτε πουληθούν, είτε οτιδήποτε. Δε θα χάσουμε τα λεφτά. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και σημαντικές; εκπτώσεις, τέτοιες που δεν κάνουν οι τράπεζες και οι servicers  αλλά πρέπει να υπάρχει από την πλευρά του ιδιοκτήτη πρόθεση να εξυγιάνει την επιχείρησή του. Έχουμε την πρόθεση να εξυγιάνουμε και να βάλουμε λεφτά. Το μόνο που δε δεχόμαστε είναι να μην πληρώνει ο οφειλέτης, είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια είχαν ονομαστική αξία 254 εκατ. και αφορούν μονάδες με 4.000 δωμάτια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκ των οποίων το 50% βρίσκεται σε νησιά του Αιγαίου (22 μονάδες), του Ιονίου (3) και την Κρήτη (11) ενώ τα υπόλοιπα σε Μακεδονία και Θράκη (19 μονάδες), την Κεντρική Ελλάδα (9) και την Πελοπόννησο (8).

Μελλοντικές επενδύσεις

Όσον αφορά τις μελλοντικές επενδύσεις του SMERC ο κ. Καραμούζης είπε ότι υπάρχει μέλλον στον κλάδο της κτηνιατρικής φροντίδας ζώων συντροφιάς όπου θα είναι και η επόμενη εξαγορά του επενδυτικού fund.

H SMERemediumCap επικεντρώνεται πλέον στους τομείς των τροφίμων, των logistics και της κτηνιατρικής, έχοντας κλείσει το κεφάλαιο του τουρισμού. H SMERC εξαγόρασε τον Μάρτιο του 2022 την Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κτηνιατρικών υπηρεσιών από το 2015 και σκοπεύει στην υλοποίησης ενός φιλόδοξου επενδυτικού και επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης των υπηρεσιών της κτηνιατρικής των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα.

Στόχος είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου και των υπηρεσιών παροχής ολοκληρωμένης, υψηλού επιπέδου κτηνιατρικής φροντίδας στα ζώα συντροφιάς και παράλληλα να αναπτυχθούν σχέσεις σεβασμού και εμπιστοσύνης τόσο με τους κηδεμόνες τους, όσο και με την κτηνιατρική κοινότητα στην Ελλάδα. Ο κλάδος έχει περιθώρια καθώς η διείσδυση στην Ελλάδα είναι 18% ενώ ΕΕ πάνω από 30%.

Επίσης ο κ. Καραμούζης πρόσθεσε ότι η επιδίωξή του fund είναι να επενδύει εκεί που υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης. Πρέπει οι επιχειρήσεις να  γίνουν εξαγωγικές με διαδικασίες τεχνολογικές και οικολογικό αποτύπωμα, εκεί προσβλέπουμε και στην ανάπτυξη μέσω συγχωνεύσεων, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι fund διαχειρίζεται κεφάλαια 142 εκατομμυρίων ευρώ από 41 θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός