Κατά 26% μειώθηκε το μέσο μπόνους στη Wall Street πέρυσι, καθώς η πτώση στις συναλλαγές και οι προσπάθειες των τραπεζών να συγκρατήσουν το κόστος επιβάρυνε τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Tα bonus σε απόλυτους αριθμούς «έπεσαν» στα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά πέρυσι, σύμφωνα με ανάλυση του κρατικού ελεγκτή της Νέας Υόρκης Thomas DiNapoli. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τυπικό μπόνους που καταβάλλεται στα Golden Boys του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης συρρικνώθηκε στα 176.700 δολάρια, το χαμηλότερο ποσό από το 2019.

Apple: Καθυστερεί την καταβολή μπόνους σε υπαλλήλους

Στα προ πανδημίας επίπεδα

«Μια πτώση 26% φέρνει το μέσο μπόνους πιο κοντά σε αυτό που λάμβαναν οι χρηματοοικονομικοί υπάλληλοι πριν από την πανδημία», ανέφερε ο DiNapoli σε δήλωση. «Ενώ τα χαμηλότερα μπόνους επηρεάζουν τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος για την πολιτεία και την πόλη, η οικονομική μας ανάκαμψη δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη Wall Street. Η απασχόληση στους τομείς της αναψυχής και της φιλοξενίας, του λιανικού εμπορίου, των εστιατορίων και των κατασκευών πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται ώστε η πόλη και η πολιτεία να ανακάμψουν πλήρως».

Η εκτίμηση του ελεγκτή βασίζεται στα στοιχεία που αφορούν τις παρακρατήσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και περιλαμβάνει μπόνους μετρητών για εργασία το 2022, καθώς και τα αναβαλλόμενα μπόνους. Δεν λαμβάνει υπόψη δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών ή άλλους τύπους αναβαλλόμενης αποζημίωσης.

Η φετινή ανάλυση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έκθεση της DiNapoli πριν από μόλις ένα χρόνο, όταν οι μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street προσανατολίστηκαν σε μεγάλες προσφορές για να προσελκύσουν νέα ταλέντα, εκτοξεύοντας τα μέσα μπόνους σε επίπεδο ρεκόρ.

Πτώση στις προμήθειες

Η πτώση έρχεται, καθώς οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής στις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 49% το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που αναστάτωσε τις αγορές και μείωσε την εταιρική εμπιστοσύνη. Η σύσφιγξη της Federal Reserve για να συγκρατηθεί ο  πληθωρισμός , περιόρισε επίσης τη δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών για μεγάλο μέρος του έτους.

Για πρώτη φορά πριν από την πανδημία, η Wall Street πρόσθεσε θέσεις εργασίας, με τη συνολική απασχόληση σε ολόκληρο τον κλάδο να αυξάνεται σε 190.800 άτομα το 2022, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας