Ανάπτυξη 0,6% αναμένει για την ευρωζώνη το 2023, η HSBC έναντι προηγούμενης εκτίμησή της ότι θα παραμείνει στάσιμη, επικαλούμενη κάμψη των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, μείωση του ενεργειακού κόστους χονδρικής και πιθανή επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Σε υψηλό 10 μηνών η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη – Αγκάθι ο πληθωρισμός

Η πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό τομέα μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση αργότερα φέτος καθώς οι χρηματοοικονομικές συνθήκες γίνονται πιο αυστηρές, ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμά της την Πέμπτη.

Ωστόσο, μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2024 στο 0,7% από 0,8% προηγουμένως, πολύ κάτω από τις προβλέψεις της ΕΚΤ για 1,6%.

Η τράπεζα δεν βλέπει πλέον ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο πληθωρισμός ψύχεται, κάτι που την ώθησε να αυξήσει την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στο 0,4% φέτος από πτώση 0,6% πριν από τρεις μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»
Διεθνή |

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»

Ο Ρώσος φωτορεπόρτερ Nikita Teryoshin παρακολούθησε, για χρόνια, εκθέσεις όπλων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό βιβλίο. Η έκδοσή του προσφέρει μια ματιά στην ενοχλητικά πραγματική, επαίσχυντη και ευημερούσα επιχείρηση του πολέμου.