Η Google αναδιαρθρώνει τη δομή της μονάδας Assistant — δηλαδή του τμήματος ανάπτυξης του ψηφιακού εικονικού βοηθού — για να επικεντρωθεί περισσότερο στον Bard, τη νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Σε εταιρικό υπόμνημα προς τους υπαλλήλους, με τίτλο «Αλλαγές στις ομάδες Assistant και Bard», η αντιπρόεδρος και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας του Google Assistant, Σίσι Χσιάο, ανακοίνωσε αλλαγές στον οργανισμό που δείχνουν ότι η μονάδα θα δίνει πλέον μεγαλύτερη προτεραιότητα στον Bard.

«Φουντώνει» ο πόλεμος για την τεχνητή νοημοσύνη – Η Google λανσάρει το αντίπαλο δέος του ChatGPT

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω εσωτερικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε από το CNBC, αποχωρεί από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους ο JC Μάο, ο οποίος κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου μηχανικής για τον Google Assistant και «βοήθησε στη διαμόρφωση του Ψηφιακού Βοηθού που έχουμε σήμερα», ανέφερε η Χσιάο.

Στη θέση του τοποθετείται ένας εκ των βετεράνων της Google, ο Πιγιούς Ραντζάν, με 16ετή θητεία στην αμερικανική εταιρεία, ο οποίος μέχρι πρόσφατα κατείχε τον τίτλο του αντιπροέδρου στο εμπορικό τμήμα, επιβλέποντας τις πληρωμές.

Σημειώνεται ότι ο Google Assistant είναι μια εφαρμογή λογισμικού εικονικού βοηθού με τεχνητή νοημοσύνη και λογισμικό επεξεργασίας γλώσσας παρόμοιο με αυτό της Apple Siri ή της Amazon Alexa. Συχνά με τη μορφή αναγνώρισης ομιλίας, ο Assistant χρησιμοποιείται σε φορητές και οικιακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και στα «έξυπνα» ηχεία και τους θερμοστάτες Nest. Χρησιμοποιείται επίσης σε «έξυπνα» ρολόγια, οθόνες, τηλεοράσεις και σε οχήματα μέσω της πλατφόρμας Android Auto.

EPA/RITCHIE B. TONGO

Ο Bard θα πηγαίνει παντού

Σύμφωνα με το CNBC, οι αλλαγές στην διοικητική ομάδα του τμήματος υποδηλώνουν ότι ο οργανισμός Assistant θα μπορεί να σχεδιάζει και να ενσωματώνει την τεχνολογία Bard σε παρόμοια προϊόντα στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Google κατέστησε αρχικά διαθέσιμο τον Bard, ευθέως ανταγωνιστικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης του ChatGPT της OpenAI, αποκαλώντας το «ένα πείραμα», ξεκινώντας με δοκιμές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Προηγουμένως, δημοσιεύματα ήθελαν την Google να έχει αποσύρει στελέχη από άλλα τμήματα ώστε να εμπλουτίσει την ομάδα ανάπτυξης του Bard.

Ζητούμενο τα έσοδα

Ως μέρος των αλλαγών που ανακοινώθηκαν, ο αντιπρόεδρος μηχανικής του Google Assistant, Αμάρ Σουμπραμάνια, θα ηγείται πλέον της μηχανικής για την ομάδα Bard. Ο Τρέβορ Στρόμαν, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τη συγκεκριμένη θέση για τον Bard, θα συνεχίσει ως «Area Tech Lead» πάλι για τον Bard, αναφερόμενος στην Χσιάο.

Σε κάθε περίπτωση μένει να φανεί πώς μπορεί η συγκεκριμένη τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εσόδων. Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας υπαινίχθηκαν ότι το χρησιμοποιούν σαν κομμάτι της μηχανής αναζήτησης, αλλά ο επικεφαλής του Bard προσπάθησε πρόσφατα να υποβαθμίσει αυτή την περίπτωση χρήσης στους υπαλλήλους, ακόμη και όταν η εταιρεία προσπαθούσε να δείξει ότι πρόκειται για κάτι αντίστοιχο του διδύμου Bing – ChatGPT, που έχει λανσάρει η Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI