Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft μετρά πλέον πάνω από 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες, λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Η σχετική ενημέρωση έγινε από την ίδια την αμερικανική εταιρεία μέσω ανάρτησης, αποκαλώντας τον αριθμό «εκπληκτικά αξιοσημείωτο». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέρα από την αύξηση της χρήσης της εφαρμογής έχει βελτιωθεί και η δέσμευση των χρηστών με τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης, με περισσότερα άτομα να πραγματοποιούν καθημερινές αναζητήσεις.

Διαθέσιμες και σε κινητά οι νέες εκδόσεις των Bing και Edge

Αν και τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της νέας έκδοσης της εφαρμογής υπήρξαν κάποια προβλήματα, είναι γεγονός ότι αποδεικνύεται ότι αποτελεί επιτυχία για την εταιρεία.

Η Microsoft αναφέρει ότι η νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης είχε περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες και ότι είχαν πραγματοποιηθεί 45 εκατομμύρια συνομιλίες από την έναρξη της προεπισκόπησης. Επιπλέον, το ένα τρίτο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη είναι νέοι χρήστες του Bing.

Τα προβλήματα των πρώτων ημερών

Σε ότι αφορά τα προβλήματα των πρώτων ημερών, κύριο ήταν η τάση του ενσωματωμένου chatbot να δίνει «ανεξάρτητες» απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα. Έτσι, σε περιπτώσεις μεγάλων συνομιλιών με την τεχνητή νοημοσύνη λαμβάνονταν ως αποτέλεσμα κάποιες φορές διασκεδαστικές και κάποιες άλλες ανατριχιαστικές αλληλεπιδράσεις.

Η Microsoft προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και επέβαλε ένα νέο όριο για το χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι μπορούσαν να μιλήσουν στο chatbot.

Ο ανταγωνισμός με την Google

Η κίνηση της Microsoft να εντάξει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στην μηχανή αναζήτησής της ήταν μια ξεκάθαρη κίνηση για να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία από την, μέχρι σήμερα, κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης της Google. Μάλιστα, η αναβάθμιση του Bing έκανε την Google να ανακοινώσει και η ίδια σχέδια ενσωμάτωσης αντίστοιχης τεχνολογίας AI στην μηχανή αναζήτησης, χωρίς ακόμη να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η Microsoft έχει συνδυάσει το λειτουργικό σύστημα Windows με ένα πρόγραμμα περιήγησης – αρχικά ήταν ο Internet Explorer, πλέον είναι ο Microsoft Edge. Παρά το γεγονός ότι ο κολοσσός του λογισμικού εστίασε πλήρως στον Edge, η κυριαρχία της Google είναι αναμφισβήτητη.

Πολλοί είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν τον Edge μία και μόνο φορά: ουσιαστικά για να κατεβάσουν τον Chrome της Google, ο οποίος κατέχει μερίδιο αγοράς πάνω από το 65% στα προγράμματα περιήγησης διαδικτύου. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο η Microsoft ενσωμάτωσε το Bing και το Bing Chat στον Edge ενδεχομένως να αντιστρέψει την κατάσταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI