Τις «σειρήνες» της προεκλογικής αβεβαιότητας προσπαθεί να διαχειριστεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τη μεταβλητότητα να εξακολουθεί να θολώνει το τοπίο, παρά την διήμερη αντίδραση που υπήρξε μετά τη δοκιμασία των κοντινών στηρίξεων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,24% στις 1.048,36 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η αγορά να κλείνει σήμερα τον πρώτο πτωτικό της μήνα μετά από πέντε ανοδικούς, αλλά όπως όλα δείχνουν έχει ακόμη διορθωτικά «υπόλοιπα» που θα πρέπει να διαχειριστεί, μέχρι η τάση να αποκτήσει μεγαλύτερη σαφήνεια. Το θετικό είναι ότι οι στηρίξεις έχουν κρατήσει, παρά τη δοκιμασία τους, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια βρίσκονται σε εγρήγορση για να απορροφήσουν την προσφορά.

Πάντως, όπως εξηγούν χρηματιστηριακοί κύκλοι στον ot.gr, όσο η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τόσο το έργο της στήριξης από τους αγοραστές γίνεται πιο εύκολο, καθώς δεν θα πρέπει να αναλωθούν μεγάλα κεφάλαια για τη στήριξη της αγοράς. Εάν μάλιστα και τα επιχειρηματικά νέα εξακολουθήσουν να είναι πυκνά, τόσο ίσως η προεκλογική «ζημία» περιοριστεί μέχρι τις 21/5.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Motor Oil, Coca Cola και Βιοχάλκο ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σε θετικά εδάφη βρίσκονται και οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Aegean, Jumbo, Autohellas και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Λάμδα, Σαράντης, ΔΕΗ και Εθνική, με τη Eurobank να χάνει 1,39%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η πατριωτική δεξιά… λοξοκοιτάζει, ο Μητσοτάκης «σημαδεύει» Βελόπουλο και Νατσιό – Τετ α τετ με Ιερώνυμο
Επικαιρότητα |

Η πατριωτική δεξιά… λοξοκοιτάζει, ο Μητσοτάκης «σημαδεύει» Βελόπουλο και Νατσιό – Τετ α τετ με Ιερώνυμο

Μαζί στο Δήλεσι ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος – Το «χριστιανόμετρο», οι «γιαλαντζί», ο Βορράς – Αποδραματοποίηση της πολιτικής «σταθερότητας»

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».