Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, ακολουθώντας τη βελτίωση του κλίματος στις δυτικές αγορές, ενώ σημαντική ώθηση έδωσε και ο κλάδος της τεχνολογίας.

Wall Street: Σε υψηλά 3 εβδομάδων αναρριχήθηκε ο S&P 500

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,93% και ο Topix ενισχύθηκε κατά 1,02%, καθώς η ανακοίνωση του πληθωρισμού στο Τόκιο ικανοποίησε δείχνοντας χαμηλότερα επίπεδα από την πρόσφατη κορυφή του 4,3% που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,78% και έκλεισε στις 7.177,8 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε επίσης άνοδο 0,97%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,35%.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, αν και έχασε μεγάλο μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών, έκλεισε κατά 0,26% υψηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε επίσης άνοδο 0,25%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component κέρδισε 0,5% και ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,37%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο επίσημος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών μεταποίησης της Κίνας για τον Μάρτιο ήταν 51,9, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο δείκτης διαμορφώθηκε ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 51,5, αλλά χαμηλότερα από το 52,6 του Φεβρουαρίου.

Επίσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Τόκιο, εξαιρουμένων των φρέσκων τροφίμων, αυξήθηκε κατά 3,2% τον Μάρτιο, συνεχίζοντας την επιβράδυνση από την πρόσφατη κορύφωσή του στο 4,3% που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο. Η μέτρηση ήταν σε γενικές γραμμές υψηλότερη από τις προσδοκίες για 3,1% και χαμηλότερη από την προηγούμενη μέτρηση του 3,3% τον Φεβρουάριο. Ο συνολικός πληθωρισμός του Τόκιο διαμορφώθηκε στο 3,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές