Νευρικότητα και ήπιες απώλειες εμφανίζει σήμερα η Wall Street, με πολλούς επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, στη σκιά μάλιστα των αναταράξεων που έχει δημιουργήσει η αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,31% στις 33.377 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,01% στις 4.108 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,41% στις 12.171 μονάδες.

Χρυσός: Ανακάπτει καθώς το δολάριο περιορίζει τα κέρδη

Στηρίξεις στην αγορά δίνει όμως ο ενεργειακός κλάδος, με τη Chevron να κερδίζει 4,5%, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.Το αμοιβαίο κεφάλαιο Energy Select Sector SPDR (XLE), το οποίο παρακολουθεί τον ενεργειακό τομέα του S&P 500, σημειώνει επίσης άνοδο άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Η Marathon Oil και η Halliburton έχουν τις καλύτερες επιδόσεις του αμοιβαίου κεφαλαίου, σημειώνοντας άνοδο άνω του 6% η καθεμία.

“Προς το παρόν τουλάχιστον, η τεχνολογία θεωρείται ως ένα ασφαλές καταφύγιο όλων των πραγμάτων, απρόσβλητο από τα νέα στον τραπεζικό τομέα. Ο S&P 500, με τη σειρά του, φαίνεται να συγκρατείται από τη δική του μεγάλη στάθμιση στην τεχνολογία, με ονόματα όπως η Microsoft και η Apple”, σχολίασε ο τεχνικός αναλυτής της Wellington Shields, Frank Gretz.

Η πρώτη εβδομάδα του νέου τριμήνου είναι βραχύβια για τη Wall Street, καθώς οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές για τη Μεγάλη Παρασκευή. Ωστόσο, θα υπάρξουν αρκετά βασικά οικονομικά στοιχεία για τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις θέσεις εργασίας την Τρίτη, της έκθεσης ADP για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες την Τετάρτη και της στενά παρακολουθούμενης μηνιαίας έκθεσης για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή.

Από τη μεριά τους, οι αναλυτές της JPMorgan εκτιμούν ότι η αγορά βλέπει να έχει παρέλθει η τραπεζική κρίση. “Δεδομένης της ανάκαμψης των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, η αγορά φαίνεται να απομακρύνεται από την τραπεζική κρίση και να επιστρέφει στο μακροοικονομικό περιβάλλον συναλλαγών”, έγραψαν. “Η έλλειψη συνεδρίασης της Fed τον Απρίλιο δίνει πρόσθετη έμφαση στα στοιχεία του Απριλίου, καθώς ξεκινάμε την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σε λιγότερο από 2 εβδομάδες”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street