Ένα ακόμη επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στο «σήριαλ» των σχέσεων της Eurobank με τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη.

Ειδικότερα, ο βασικός μέτοχος Κωνσταντίνος Κυπριώτης φέρεται να έχει μεταβιβάσει ποσοστό 53% της εταιρείας από το 55% που κατείχε εν συνόλω, σε κυπριακή εταιρεία, αγνώστων μέχρι στιγμής συμφερόντων, την Siopara Holdings, κάτι που αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια διαδικασίας συντηρητικής κατάσχεσης εκ μέρους της τράπεζας επί δανείου 2,5 εκατ. ευρώ το οποίο έφερε προσωπική εγγύηση του ξενοδόχου. Εκπρόσωποι της κυπριακής Siopara Holdings εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και γνωστοποίησαν την συγκεκριμένη μετοχική αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Κυπριώτης δεν αναγνωρίζει τη μεταβίβαση του ποσοστού της Μιράντας Κυπριώτη, που ανέρχεται σε 45% της Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυπριώτη και Υιοί προς την Κώς Συμμετοχών, συμφερόντων της HIG Capital και αρνείται να εγγράψει στο  μετοχολόγιο της εταιρείας την τελευταία.

Μιράντα Κυπριώτη: Διεκρινίσεις για τη μεταβίβαση του 45% στην «Κως Συμμετοχών» της HIG

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται η  εκδίκαση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης και επικουρικά της αίτησης πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κω.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε η πώληση δανείων, ύψους περίπου 55 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη στην αμερικανική HIG από τη Eurobank και ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα η πώληση δανείων, ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ, από τις Πειραιώς και Attica Βank, επίσης στο αμερικανικό επενδυτικό fund HIG.

Ο όμιλος Κυπριώτη διαθέτει 5 ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω, συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων και 4.500 κλινών. Πρόκειται για τα 5 αστέρων ξενοδοχεία Kipriotis Panorama Hotels & Suites, Kipriotis Maris Suites και τα 4 αστέρων Kipriotis Aqualand Hotel, Kipriotis Hippocrates Hotel και Kipriotis Village Resort.

Τα ξενοδοχεία του ομίλου διαθέτουν δύο συνεδριακά κέντρα με δυνατότητα φιλοξενίας 7.500 συνέδρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις