Την επόμενη αντίσταση, αυτή των 1.080 μονάδων, βλέπει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να ανέβει τα σκαλοπάτια της ανάκαμψης από τα πρόσφατα χαμηλά, συντηρώντας την ανοδική τροχιά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,77% στις 1.076,48 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης έχει καλύψει πλέον το 50% της απώλειες από την 1η Μαρτίου, όταν με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη άρχισε η διόρθωση έχει και τις 998 μονάδες. Και μπορεί ο τραπεζικός δείκτης να “άργησε” να μπεί στο άρμα της ανάκαμψης, εντούτοις ήδη έχει καλύψει το 40% της πτωτικής κίνησης, δείχνοντας να έχει πάρει τα ηνία της αγοράς και πάλι τις τελευταίες ημέρες.

Πώς επιδρά η έλευση του Πάσχα

Η εικόνα θα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική εάν η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν καλύτερη, η οποία μόλις σήμερα δείχνει να είναι ελαφρώς βελτιωμένη. Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που την αποδίδουν στις επερχόμενες αργίες λόγω Πάσχα, τόσο των Καθολικών αυτήν την εβδομάδα, όσο και των Ορθοδόξων την ερχόμενη.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ και Alpha Bank ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Autohellas και Eurobank. Θετικά κινούνται οι Εθνική, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Aegean, Σαράντης, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Motor Oil, OTE, Quest, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα, ενώ αρνητικά οι ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών