Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με το κλίμα να έχει εξομαλυνθεί μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε στην αγορά πετρελαίου η πρόσφατη απόφαση του OPEC+, ενώ οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,68% στις 7.725 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,41% στις 15.644 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,49% στις 7.381 μονάδες.

Πετρέλαιο: ‘Αλμα με φόντο το σενάριο για 100 δολάρια το βαρέλι

Γενική συνέλευση της Credit Suisse

Η εστίαση σήμερα είναι στην τελευταία ετήσια γενική συνέλευση της Credit Suisse πριν την εξαγορά της τράπεζας από την UBS. Θα είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους μετόχους, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου για την εξαγορά ύψους 3,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την κατάρρευση της τράπεζας.

Στα μάκρο της ημέρας, το ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα του εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας διαμορφώθηκε στα 16 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, μειωμένο σε σχέση με τα 16,7 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 136,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,0% σε μηνιαία βάση και 7,6% σε ετήσια. Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 120,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,6% σε μηνιαία βάση και 3,8% σε ετήσια βάση. Τα μηνιαία στοιχεία και στις δύο κατηγορίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι εξαγωγές προς άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν κατά 2,0% σε σχέση με τον Ιανουάριο και διαμορφώθηκαν στα 73,9 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές από αυτά αυξήθηκαν κατά 5,1% και διαμορφώθηκαν στα 62,8 δισ. ευρώ. Οι εξαγωγές προς άλλες χώρες αυξήθηκαν κατά 6,6% σε μηνιαία βάση και ανήλθαν σε 62,8 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές προχώρησαν κατά 4,0% και έφτασαν τα 57,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές