Σε τροχιά για την πέμπτη σερί ανοδική συνεδρίαση βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τον τζίρο σταδιακά να βελτιώνεται, καθώς πληθαίνουν τα σημάδια ότι η ηρεμία και η επενδυτική εμπιστοσύνη επανέρχονται. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,90% στις 1.077,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 43 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μπορεί να διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, όμως η αγορά δείχνει να βελτιώνεται συναλλακτικά, μετά τη μεγάλη πτώση του τζίρου στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά χαρτοφυλάκια έχουν αρχίσει να αυξάνουν την κινητικότητα τους, καθώς πληθαίνουν τα σημάδια ότι μάλλον η φάση της διόρθωσης βαίνει προς ολοκλήρωση.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί τις προηγούμενες ημέρες ο τζίρος να κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όμως η εικόνα αντισταθμίστηκε εν μέρει από την πολύ καλή διάχυση σε πλείονες τίτλους. Οι τράπεζες επίσης δείχνουν το καλό τους πρόσωπο, αφενός υπεραποδίδοντας, αφετέρου τιμώντας τεχνικές στηρίξεις που θα μας χρειαστούν για τη συνέχεια.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς και Εθνική ξεχωρίζουν με το +3,88% και +2,20% που καταγράφουν, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, Quest, Alpha Bank, Eurobank και Coca Cola. Θετικά κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν, ενώ αρνητικά οι Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Jumbo. Μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις σε Σαράντη και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών