Στη γαλλική L’Oréal περνά έναντι 2,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων η εταιρεία καλλυντικών πολυτελείας Aesop, η οποία ιδρύθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και κατόπιν επεκτάθηκε παγκοσμίως.

L’Oréal – Η μετοχή χτυπάει στο άνω όριο του ανοδικού σχηματισμού της

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συναλλαγή ήρθε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων καθώς και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του private equity fund Permira και της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Primavera Capital, είχαν επίσης επιδείξει ενδιαφέρον για την αυστραλιανή εταιρεία που ανήκε στη βραζιλιάνικη Natura & Co.

Για τη L’Oreal, η απόκτηση της Aesop εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εξαγορών πολυτελών brands όπως η Lancome και η Yves Saint Laurent, καθώς η γαλλική εταιρεία ποντάρει στη συνεχή ανάπτυξη των καλλυντικών υψηλής ποιότητας.

«Η συμφωνία σηματοδοτεί μια στροφή στη στρατηγική συγχωνεύσεων και εξαγορών της L’Oreal, η οποία συνήθως στόχευε μάρκες σε προηγούμενο στάδιο της ανάπτυξής τους για να αποκομίσει σημαντικές συνέργειες εσόδων», σημείωσε η Molly Wylenzek, αναλύτρια της Jefferies, σε σημείωμα προς τους πελάτες της. «Η ανάπτυξη της Aesop βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο», πρόσθεσε.

«Ανάσα» για τη Natura

Η συμφωνία θα βοηθήσει τον βραζιλιάνικο γίγαντα του τομέα των προϊόντων ομορφιάς «Natura» να μειώσει το βάρος του χρέους του. Γνωστή για τα φυσικά καλλυντικά της, η Natura με έδρα το Σάο Πάολο αντιμετώπισε μια δύσκολη περίοδο προσπαθώντας να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις διαταραχές που προκάλεσαν η πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να οδηγούν σε απώλειες λόγω αύξησης του κόστους.

«Με ενισχυμένη χρηματοοικονομική δομή και απομόχλευση του ισολογισμού, η Natura, ασκώντας αυστηρή χρηματοοικονομική πειθαρχία, θα μπορέσει να εστιάσει περισσότερο στις στρατηγικές της προτεραιότητες, ιδίως στο επενδυτικό μας σχέδιο στη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Fabio Barbosa, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η Aesop

Η Aesop, που ιδρύθηκε το 1987, έχει αποκτήσει υψηλή φήμη μεταξύ των οπαδών της περιποίησης του δέρματος με τη σειρά ακριβών κρεμών και λοσιόν για το δέρμα, τα μαλλιά και το σώμα που έχει κυκλοφορήσει, που παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά όπως φύλλα γερανιού και φλοιός μανταρινιού. Από το πρώτο της κατάστημα σε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης στο προάστιο St. Kilda της Μελβούρνης το 2003, κατάφερε να επεκταθεί παγκοσμίως, διαθέτοντας μεταξύ άλλων δεκάδες σημεία πώλησης σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Η Natura απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της το 2013.

Καθώς η μάρκα αναπτυσσόταν, ξεπερνώντας τις άλλες επιχειρήσεις της Natura, όπως η Avon και το Body Shop, οι επενδυτές την έβλεπαν όλο και περισσότερο ως κόσμημα του στέμματος του ομίλου. Η Aesop ανέφερε έσοδα ύψους 537 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Ήταν η πιο κερδοφόρα επιχείρηση της Natura, σύμφωνα με την Lucror Analytics.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας