«Πλώρη» για την Ιταλία και την Ισπανία, μετά την Κύπρο βάζει η «Prosperty», η οποία δρομολογεί ένα φιλόδοξο επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης με λανσάρισμα νέων υπηρεσιών και επέκταση χαρτοφυλακίου. Παράλληλα, η ελληνική startup που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate εισάγει για πρώτη φορά την δυνατότητα αγοράς ακινήτου από πλειστηριασμό μέσω δανεισμού. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση έχει συμφωνήσει ήδη με μία τράπεζα, ενώ το συγκεκριμένο καινοτόμο προϊόν θα είναι διαθέσιμο στους πελάτες της μετά τις εκλογές.

Prosperty: Έλαβε νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ

Προκειμένου την υποστήριξη των παραπάνω δράσεων, η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο γύρο χρηματοδότησης, τον τέταρτο κατά σειρά μέσα σε μόλις δυο χρόνια λειτουργίας. Στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi καθώς και ξένοι επενδυτές.

Τα παραπάνω ανέφερε σε Έλληνες δημοσιογράφους στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στο Λονδίνου για τα κόκκινα δάνεια ο Αντώνης Μαρκόπουλος, co-founder και CEO της Prosperty, υπογραμμίζοντας τη βούληση της εταιρείας να εξελιχθεί σε ένα one-stop-shop για τα ακίνητα στην Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες από την πρώτη κίνησης πώλησης ή ενοικίασης ακινήτου.

Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος η εταιρεία εργάζεται στην κατεύθυνση από το καπέλο του ψηφιακού μεσίτη να φορέσει ένα άλλο καπέλο με πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από την πρώτη κίνηση μέχρι την πώληση του ακινήτου.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση σε παγκόσμιο επίπεδο που να καλύπτει αυτό που λέμε όλο το lifestyle, τη ζωή ενός ακινήτου δηλαδή από την εμπράγματη εγγύηση, πλειστηριασμό, διαχείριση ακινήτου, νομικούς και τεχνικούς ελέγχους, διαχείριση για κάποιους μήνες να έχει τα κλειδιά, να το επισκέπτεται να παρακολουθεί, να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ το ρεύμα. Άρα εμείς ουσιαστικά καλύπτουμε με την τεχνολογία μας όλο αυτό τον κύκλο ενός ακινήτου που είναι πολύ σημαντικό, γιατί τελικά διευκολύνει πάρα πολλές εσωτερικές διαδικασίες, μειώνει πάρα πολύ το κόστος των ανθρώπων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι προχωρούν σε στρατηγικές συνεργασίες για να αυξήσουν το capacity της εταιρείας σε τεχνικό καταρχήν επίπεδο και στις υπηρεσίες στο μεσιτικό. «Θέλουμε να καλέσουμε μεσίτες από όλη την Ελλάδα οι οποίοι μπορεί να έχουν ένα μικρό γραφείο κάπου για να προχωρήσουμε σε συνεργασία. Θα βρούμε όλους αυτούς τους άλλους τοπικούς μεσίτες προκειμένου να τους βάλουμε στην πλατφόρμα», είπε με νόημα.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκταθεί στη διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων μέσα από τη συνεργασία της και με τις 4 συστημικές τράπεζες της χώρας (Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank). Έτσι οι επισκέπτες της πλατφόρμας, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου ανεξαρτήτως εάν αγοράσουν ακίνητο από την Prosperty ή κάποια άλλη μεσιτική εταιρεία.

Όλη η διαδικασία μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά με την υποβολή στην πλατφόρμα των απαραίτητων εγγράφων και μετά από έλεγχο, ο πελάτης θα λαμβάνει την προέγκριση ώστε να προχωρά στην εκταμίευση του στεγαστικού δανείου. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, η πλατφόρμα δέχεται επισκέψεις από περίπου 200.000 χρήστες, μηνιαίως, εκ των οποίων κάποιοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε υποψήφιους πελάτες και για τις τράπεζες.

15.000 ακίνητα

Η Prosperty συνεργάζεται και στην ελληνική αγορά με διάφορα distress funds και θεσμικούς παίκτες ενώ επί του παρόντος περίπου το 20% των ακινήτων που υπάρχουν στην πλατφόρμα προέρχονται από τέτοια χαρτοφυλάκια, ποσοστό το οποίο μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί στο 50% λόγω της δυναμικής που καταγράφει η συγκεκριμένη κατηγορία.
Στην πλατφόρμα βρίσκονται αναρτημένα πάνω από 3.000 ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων η πλειονότητα διατίθεται προς πώληση και ένα μικρότερο ποσοστό προς ενοικίαση με στόχο τα 14.000 μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στα δυο χρόνια λειτουργίας έχει πουλήσει περίπου 400 ακίνητα ενώ το 2023 στοχεύει σε πωλήσεις 5 εκατ. ευρώ.

Η Prosperty ξεκίνησε στις αρχές του 2020 και σήμερα απασχολεί 70 άτομα προσωπικό. Έχει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία. Απέκτησε ίδια εμπειρία στην διαχείριση και αγοραπωλησία ακινήτων. Μέσω διαρκών βελτιώσεων, ανέπτυξε αποτελεσματικά πλαίσια λειτουργίας αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, δεδομένων και αναλύσεων για τη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού τρόπου διαχείρισης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας σε μεγάλη κλίμακα.

Παρά την μικρή διάρκεια ζωής, συνεργάζεται ήδη με κορυφαίους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και συμβούλους, μεταξύ άλλων η doValue, Pimco, Cepal, Intrum, η ΕΤΕ, η ΕΥ και η EOS, βοηθώντας τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των χαρτοφυλακίων τους και να επιτύχουν μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις