Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street, με τον Dow Jones όμως να διαφοροποιείται και να κλείνει με κέρδη καθώς έλαβε σημαντικές στηρίξεις από μερίδα τίτλων, με τις εκτιμήσεις για το τέλος της bear market να είναι διφορούμενες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,25% στις 33.486 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,25% στις 4.090 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,07% στις 11.996 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Johnson & Johnson σημείωσε κέρδη 4,5%, αφού η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 25 χρόνια προκειμένου να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα ταλκ της προκαλούν καρκίνο.

Επίσης, κέρδη 1,5% σημείωσε η FedEx, καθώς ανακοίνωσε αναδιοργάνωση του ομίλου και αύξηση μερίσματος κατά 10%. Η εταιρεία θα ενοποιήσει τα διάφορα επιχειρηματικά της τμήματα και θα αλλάξει τα πακέτα αποζημίωσης των στελεχών της.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα- Κέρδη στο Λονδίνο

Οι κινήσεις έρχονται καθώς η ανησυχία για τα υψηλότερα επιτόκια παραμένει, ενώ κατοχυρώνονται κάποια κέρδη από το προηγούμενο διάστημα. Την Τρίτη, ο Dow έχασε σχεδόν 200 μονάδες, διακόπτοντας ένα τετραήμερο σερί ανόδου, καθώς οι ευρύτερες οικονομικές ανησυχίες επιβάρυναν τις αγορές.

“Πρόκειται για μια αγορά που κυμαίνεται σε ένα εύρος τιμών συνολικά και νομίζω ότι από εκεί προέρχεται η απογοήτευση των επενδυτών”, δήλωσε η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies. “Είχαμε βραχυπρόθεσμες ανοδικές και καθοδικές διακυμάνσεις που ήταν αρκετά αξιοσημείωτες, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας ανόδου. Δεν έχουμε ακόμη τις αποδείξεις ότι βγήκαμε από τον κύκλο της bear market. Τα καλά νέα είναι ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτό”, δήλωσε η Stockton.

Στα μάκρο της ημέρας, οι προσλήψεις σε ιδιωτικές εταιρείες μειώθηκαν απότομα τον Μάρτιο και ήταν πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP. Οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν μόλις κατά 145.000 για το μήνα, από 261.000 το Φεβρουάριο και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 210.000.

Οι απώλειες στις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, στις υπηρεσίες και στη μεταποίηση ώθησαν το σύνολο σε χαμηλότερα επίπεδα. Η αναψυχή και η φιλοξενία, το εμπόριο, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι κατασκευές ενίσχυσαν τις προσλήψεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street