Στοπ στις διορθωτικές κινήσεις έβαλε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να καταφέρνουν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος των πιέσεων κατοχύρωσης κερδών με επιλεκτικές κινήσεις. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,04% στις 1.069,73 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 59 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από πέντε ημέρες ανόδου ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες, με τη μεταβλητότητα όμως να είναι η πρωταγωνίστρια, μαζί και με τις πολύ χαμηλές συναλλαγές. Και αυτή η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα κατέστησαν ευκολότερο το έργο των στηρίξεων ακόμη και από μικρές αγοραστικές κινήσεις. Μια εικόνα που προφανώς θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, μιας και το «πενθήμερο» της διαπραγμάτευσης θα περιοριστεί σε… «τριήμερο».

Wall Street: Παραμένει σε διορθωτική πορεία

Πάντως, το momentum παραμένει θετικό, ενώ το ΧΑ προέρχεται από την πρώτη δοκιμασία του στόχου των 1.075 μονάδων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το επίπεδο αυτό χάθηκε με χάσμα κατά τη συνεδρίαση της 10η Μαρτίου, ενώ εφόσον συντηρηθεί το κλίμα αισιοδοξίας για το πολιτικό σκηνικό και το συν αυτώ κλείδωμα της αναβάθμισης, όλα βαίνουν για νέα υψηλά κίνησης και 8ετίας πάνω από τις 1140.

Μάλιστα, το θετικό κλίμα επιβεβαιώθηκε και στις πρόσφατες συναντήσεις της JP Morgan με Αμερικανούς επενδυτές. «Το μήνυμα είναι ότι οι επενδυτές αισθάνονται άνετα με την επενδυτική υπόθεση των ελληνικών τραπεζών, με τα ερωτήματα να επικεντρώνονται στη δυναμική του δείκτη απόδοσης αλλά για επιτόκια και μεσοπρόθεσμα για θέματα όπως τα κέρδη αποδοτικότητας και οι επιστροφές κεφαλαίου. Αισθανόμαστε ότι οι επενδυτές αισθάνονται άνετα με το πολιτικό τοπίο και τον εκλογικό κίνδυνο και τις προοπτικές από πάνω προς τα κάτω ευρύτερα», υπογραμμίζει η JP Morgan.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι στηρίξεις ήρθαν από τα σημαντικά κέρδη των ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola και ΟΠΑΠ, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη, μεγάλες ήταν οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Autohellas, Λάμδα και Πειραιώς, με τις Βιοχάλκο, Jumbo, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Eurobank, Quest, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ να κλείνουν ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών